8 oktober 2017 Litauen England

Speltips, England – Malta 8/10: Målpolletter skickas in

Ett omskakat England ställs härnäst mot blåbärsnationen tillika slagpåsen Malta i VM-kvalet. Givetvis råder det stor klasskillnad, men vi är inte helt säkra på att det här ska bli någon större utskåpning. Kan malteserna hålla det här tajt?

Efter skandalvideon som hittade ut i brittisk media fick Sam Allardyce lämna sitt jobb som förbundskapten för England häromveckan – något som förstås skakat om hela landslaget. ”Big Sam” satt endast på posten i 67 dagar och arbetet för att hitta en ersättare har redan startat. Den tillfälliga lösningen heter Gareth Southgate, landets U21-tränare.

England inledde dock kvaläventyret på bästa möjliga sätt, när Allardyce fortfarande var tränare, med en bortavinst över Slovakien – detta efter att 1-0-baljan skickats in i de absoluta slutsekunderna. Just Slovakien står också för det primära hotet i kampen om förstaplatsen, även om Skottland eventuellt kan sticka upp.

Gruppens blåbär är alltså just – Malta. Den lilla pyttenationen får alltid tampas i botten i diverse kval och varenda plockad pinne är en succé i sig. Premiären var dock en besvikelse, när man förlorade med hela 1-5 hemma mot Skottland – detta trots att man hade 1-1 ända fram till den 53:e minuten. I takt med att orken tvinade, kom också baklängesmålen.

Smyger under linan?

Här skiljer det förstås en herrans massa klasser – det är trots allt proffs mot amatörer. En av Europas största fotbollskrafter, mot en av de minsta dito. Men har inte oddssättarna en lite väl stor tro på värden här, undrar vi?

Malta är absolut ett litet blåbär, men med åren har de förstås blivit helt okej på det enda de brukar få fokusera på – försvarsspelet. Bussen kommer ställas upp och mot ett oharmoniskt England kan det betyda att målen inte blir så lättsålda.

Efter 1-5 i baken i premiären är malteserna förstås extremt revanschlystna. Det är faktiskt sällan de förlorar med sådana siffror. Ser vi till EM-kvalet 2014/15 släpptes inte fler än tre mål in i en enda match – och då mötte de bland andra Italien och Kroatien vid dubbla tillfällen.

Och på det har England vissa skadeproblem. Visst är de, oavsett hur de ställer upp, klasserna bättre på varenda position – men att man kör över Malta totalt? Nja.

England under 4,5 mål spelas till 1,80 x insatsen hos Betway, som ni via oss får en unik välkomstbonus hos – på 1 500 kronor!

Speltips:

Speltips: England under 4,5 mål
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (Unik: 1 500 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, lördag 8/10
TV:   (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 97%
X: 2%
2: 1%
Över 2,5 mål: 52%
Under 2,5 mål: 50%