Speltips, Espanyol – Celta Vigo 19/4: Ännu mer målfokus

Spelbloggare Publicerat: 18 April 2016

Espanyol välkomnar Celta Vigo till Estadi Cornellá-El Prat under tisdagskvällen. Spelbloggare.se har checkat av oddsen inför matchen och tipsar om ett spelobjekt från målmarknaden till 1,92 x polletterna.

Endast fem matcher återstår av Primera División. Verkligheten är helt olika för Espanyol och Celta Vigo när de förstnämnda behöver skramla ihop de sista pinnarna för att säkra kontraktet medan bortalaget ska försöka hålla konkurrenterna nedanför på avstånd och således behålla sin Europa League-biljett.

Formen? Den pekar också åt olika håll. Espanyol var i en riktigt bra period mellan slutet av februari till runt en månad framåt, men har nu förlorat två matcher efter varandra – hemma mot ett roterande Atlético Madrid och borta mot den dåvarande tabelljumbon Levante.

Efter den förnedrande 1-7-torsken mot Real Madrid några dagar in i mars – redan dessförinnan var man i bra form – har Celta Vigo störtat framåt; tre vinster och två oavgjorda är facit på de fem senaste fajterna. Endast en torsk, den nämnda, på de nio senaste.

Underspelet plockas

Stabiliteten är någonting som utmärker Celta Vigo – deras matcher är inte sällan tillknäppta, med bra resultat, och under den senaste tiden har försvarsspelet klaffat alldeles utmärkt. Nollan har blivit hållen i tre av de fem senaste matcherna och fem raka klivit under 2,5 mål.

Gästerna har förvisso ett defensivt avbräck i försvarspjäsen Hugo Mallo, men även när han varit borta har det sett bra ut bakåt.

Detsamma kan inte sägas om Espanyol, men när Celta Vigo utgör ena halvan av en match är det ofta de som sätter nivån. Å andra sidan har 2/5 Espanyols senaste fajter bjudit på färre än tre mål, så rena målexplosionerna har det inte varit.

Lite målvaktsbekymmer för Espanyol. Förstekeepern Pau López stod för en tabbe modellen värre i 1-2-förlusten mot Levante, men å andra sidan – sånt händer. Borde inte påverka här.

Med tanke på hur båda parter ligger till i tabellen är det ingen långsökt gissning att de skulle vara relativt nöjda med en pinne på förhand. Skulle det stå 1-1 i andra halvlek – räkna med att det inte kommer bjudas på alltför mycket från någon sida.

Under 2,5 mål spelas till 1,92x hos Unibet.

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:00, tisdag 19/4
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: