13 december 2016 Everton Arsenal

Speltips, Everton – Arsenal 13/12: Hörnlyckan testas

Formsvagt möter formstarkt i Everton och Arsenal på Goodison Park, varifrån spelbolagen har plitat ut en alldeles för låg hörnlina på den ena parten. Men skynda, fynda! Risken för oddsdropp är betydande.

Fem raka utan vinst, endast en på de 11 senaste. Everton har fallit ihop totalt efter den briljanta seriestarten och nu sjunkit till plats nio i Premier League-tabellen. Finns det kraft att åter studsa uppåt?

Ett problem som Everton har är att det mer eller mindre bara förlitas på att en spelare ska hitta nätet, Romelo Lukaku. Han har stått för hela nio av lagets 19 seriebaljor och visar sina kvalitéer i match efter match – men det krävs att andra kliver fram om det ska kunna bli en skjuts uppåt i tabellen.

Bättre känsla i Arsenal, som är klara för slutspelet i Champions League och inblandade i den rådande titelstriden här i seriespelet. Inför den 16:e omgången skiljer tre pinnar upp till serieledande Chelsea och lika många ner till jagande Liverpool. Senast vändes 0-1 till en 3-1-vinst hemma över Stoke. Moralstärkande! Den enda plumpen sedan seriepremiären mot Liverpool kom i slutet av november, i en cupmatch där det roterades friskt.

Bra hörnlina

Givetvis lockar det att spela på Arsenal, så bra som de varit och Everton usla på sistone. Men vi har respekt för ”The Toffees” styrka på Goodison Park, var de i Premier League fortfarande är utan förlust – sju matcher spelade.

Istället – hörnfokus!

Everton vill spela framåtlutat och optimistiskt på hemmaplan och borde få sina perioder här i matchen, fastän Arsenal alltid eftersträvar ett stort bollinnehav. Blir lite av en kamp där, men att hemmalagets hörnlina är på 4,5 utan att övern är speciellt stor favorit är rentav missvisande.

Faktum är att Everton klivit över linan i alla nio hemmamatcher det här spelåret, cupen och serien inräknad. Då har de mött bland andra Tottenham och Manchester United.

Arsenal släpper till få hörnsparkar, men statistiken ska tas med en nypa salt. Mot de lite sämre konkurrenterna, från den undre tabellhalvan, dras snittet ner. Detta och förra årets seriespel inräknat snittade deras motståndare när man var på resande fot 4,7 hörnor framåt.

Borde finnas en överhängande risk för oddsdropp här.

Everton över 4,5 hörnor spelas till 1,83 gånger pengarna hos Unibet, som ni kan hämta 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Everton över 4,5 hörnor
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 13/12
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 22%
X: 26%
2: 52%
Över 2,5 mål: 57%
Under 2,5 mål: 47%