Speltips, Everton – Tottenham 13/8: Skållhet fajt startar kalaset

Spelbloggare Publicerat: 12 August 2016

Premier League-helgens kanske hetaste match bjuder utan tvekan Everton och Tottenham på. Premiär och två starka parter – självklart är det en oviss match, men vi väljer ändå att lämna förtroendet i den ena sidans händer.

Missa inte! Vi kommer ha liven med livespeltips och speldiskussion uppe; inför, under och efter matchen, med start 15:00. Artikel dyker upp på sidan sinom tid. Ni är väl med då, när spelbolagen ska rånas?

Det är traditionellt två stora och anrika klubbar som möter varandra, men de senaste åren har Everton backat en hel del medan Tottenham klev framåt rejält under fjolåret. Håller maktbalansen på att luta över totalt?

Tottenham var med och fäktades om serietiteln fram till veckor från slutet och tappade stilen helt i den absoluta slutspurten, vilket innebär att de droppade till tredjeplatsen. Det finns dock numera en stark framtidstro på det hela; att ”Spurs” ska kunna utmana om titlarna – år efter år. Varför inte nu till att börja med?

Annorlunda ser det alltså ut för Everton, som trots namnstarka trupper inte fått till det på senare tid. Profilen Ronald Koeman har kommit in som tränare och han hoppas kunna få till det. Ett stort plus är att omskrivne Romelo Lukaku ser ut att stanna, vilket ökar chanserna att kunna utmana om Europabiljettterna markant.

Inte förlorat på sju raka inbördes möten

Känslan är att Tottenham kan vara redo att ta ännu ett kliv; att de är en kraft att räkna med i titelstriden. Kollektivet håller ihop och framåt finns flera spelare med det där lilla extra, såsom Harry Kane.

Everton? Absolut, de ska inte viftas bort som något brödmotstånd, men det ska skilja en klass upp till ”Spurs”…

Tittar på resultaten i de senaste årens inbördes möten, är det stor övervikt för Tottenham. Everton har inte vunnit på sju i följd, varav tre förlorats. Det är statistik som inte kan viftas bort hur som helst – och undra om skillnaden inte är större nu än för ett par år sedan?

Men framförallt; Evertontränaren Koeman har inför matchen uttryckt att hans spelare saknar 30% i form, fysiskt. Knappast de beskeden som ska behöva lämnas inför en match i allmänhet, och en premiär i synnerhet.

Tottenham vinner med försäkringen att få pengarna tillbaka betalar 1,75 x insatsen hos Unibet och det är spelbart. Vill du också klippa det bästa oddset? Öppna ditt konto hos Unibet och få 200% extra upp till 1 000 kronor i välkomstbonus!

Speltips:

Speltips: Tottenham vinner, draw no bet (DNB)
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 13/8
TV:  Viasat Sport Premuim (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: