Falkenberg AIK 20 maj 2016

Speltips, Falkenberg – AIK 20/5: Rider de vidare på vågen?

Stärkta av en derbyvinst tar AIK-spelarna packet till Falkenbergs IP där just jumbon Falkenberg väntar. Plockar solnaiterna en bekväm trea till den haltande tabellen?

Är det redan kört? Undertecknad skulle faktiskt tro det. Falkenberg är fortfarande rätt färska i Allsvenskan och nu verkar det som att degraderingen till Superettan ska bli ett faktum; med fyra pinnar hopskrapade på nio matcher är de förstås tvärsist i tabellen. Till till kvalplatsen är avståndet på fem pinnar och till säker mark sex.

Andreas Alm fick inte ihop det för AIK och sparkades – något som folk inom klubbrörelsen haft olika åsikter om – och plockade in ex-tränaren Rikard Norling inför derbyt mot Djurgården, vilket också vanns med två mål mot noll, dock utan att imponera nämnvärt – men ett derby är ju ett derby. Där handlar allt om resultat.

AIK tar en bekväm trea

Bortsett från i 2-1-vinsten över serieledande Norrköping för cirka en månad sedan, har FFF varit löjligt dåliga. Finns massvis mer att önska – frågan är om det finns mer att hämta ur truppen, eller om de bara kommer gå raka vägen ner i seriesystemet?

Och som det sett ut; visst lutar det åt det sistnämnda.

AIK har chansen till en nystart efter tränarbytet och vann alltså derbyt över DIF. Försvarsspelet hölls ihop på ett imponerande sätt och det var sällan motståndarna kom till klara målchanser. Dessförinnan vann man med 3-2 borta över Häcken – samma motstånd som Falkenberg torskade med 1-4 mot senast. På hemmaplan!

Det var FFF:s tredje raka förlust och den charmiga småstadsklubben cementerar sin plats i bottenskiktet av tabellen…

Värden får tillbaka ett par spelare till truppen, men Hakeem Araba utgår med en avstängning. Alltjämt en prekär truppsituation. AIK har Stefan Ishizaki, som var framstående i derbyt, out. Avbräck absolut, men det finns god uppbackning.

Spelen till AIK:s favör har redan dippat lite i odds, men värde kan fortfarande hittas. Det skulle inte alls förvåna om siffrorna sköt i höjden. Solnaiterna spelas med -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid uddamålsvinst – till 2,32x hos Unibet.

Speltips:

Speltips: AIK -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,32 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, fredag 20/5
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 19%
X: 24%
2: 58%
Över 2,5 mål: 56%
Under 2,5 mål: 46%