24 oktober 2016 Djurgården J-Södra

Speltips, Falkenberg – Djurgården 11/9: Allsvenskt ångestmöte

Hela fyra allsvenska matcher står på söndagsschemat. Hopplösa jumbon Falkenberg står som värd när ett stärkt Djurgården kommer på besök till Falkenbergs IP. Kan man finna kraft att rubba stockholmarna? Det ställer vi oss starkt tveksamma till.

1-1-krysset hemma mot Gefle i slutet av den förra månaden var spiken i kistan – Falkenberg har gjort sitt i Allsvenskan för den här sejouren. Annat blir det förstås inte när nio snåla pinnar inkasserats på 20 matcher. Före uppehållet stod man förvisso för en stark prestation, men Örebro blev ändå ett nummer för stort i 2-3-torsken på Behrn Arena.

För värdens del ska alltså den sista tredjedelen av serien mer eller mindre bara avverkas, som förberedelse inför Superettan.

Även Djurgården har haft ett mardrömsår, mycket orsakat av skador på nyckelspelare. Förhoppningen var att utmana en bit uppe på den övre tabellhalvan och efter tre raka vinster i inledningen av serien började de nästan höjas upp som en titelkandidat. Illa kvickt kom dock verkligheten ifatt dem och stockholmarna är istället inblandade i bottenstriden; ner till kvalplatsplacerade Helsingborg skiljer så lite som tre pinnar.

Oddsdropp att vänta

Genast med tränarbytet – från Pelle Olsson till Mark Dempsey – samt ett par namnstarka nyförvärv har DIF hittat stilen på nytt och inom kort borde bottenstriden vara ett minne blott, även om man kanske inte rakt av briljerat.

Klass finns det dock i detta DIF – till skillnad från Falkenberg. Värden hör inte hemma i Allsvenskan och får alltså packa väskorna för en resa neråt i seriesystemet.

Att hålla huvudena uppe i situationer som den här är alltid tufft och Falkenbergsspelarna saknar uppenbarligen självförtroende samtidigt som moralen fått ett par smällar, vilket synts i flertalet matcher där man kan ha stått upp bra för att sedan, ofta i slutskedena, tappa allt.

Amin Nazari och Johannes Vall väntas missa matchen för FFF. Betydande avbräck! Marcus Hansson är out för DIF, men han har haft en nedåtpekande formkurva och hade sannolikt ändå inte fått en plats i startelvan.

Nu när Djurgården fått fart på maskineriet, fått ihop kollektivet och löst flera positiva resultat på senare tid borde Falkenberg i rådande slag, även på bortaplan, vara en mumsbit.

Den raka tvåan spelas till finfina 1,86 x insatsen hos Redbet, som ni via oss får en unik välkomstbonus hos – på 2 000 kronor! Oddsdropp är att räkna med, så var snabba med att placera era spel.

Speltips:

Speltips: Djurgården att vinna, rak tvåa
Odds: 1,86 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (UNIK: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 11/9
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 23%
X: 25%
2: 54%
Över 2,5 mål: 58%
Under 2,5 mål: 45%