Speltips, Falkenberg – Hammarby 26/9: Gästerna klara favoriter

Spelbloggare Publicerat: 25 September 2016

Allsvenskans hopplösa tabelljumbo Falkenberg försöker hitta minsta lilla motivation till slutspurten i serien – men får inte alls till det. Blir det ännu en förlust när formstarka Hammarby står på andra sidan av IP:s planhalva?

Tack och adjö. Falkenberg kommer med all säkerhet trilla ur Allsvenskan – ett faktum såväl de som alla runtomkring är medvetna om – och det är helt rättvisande. Hans Eklunds manskap håller inte kvalitet för att hålla huvudet över vattenytan i det svenska finrummet och får det sannolikt, om man inte förstärker en del, svårt att ens tillhöra toppen i Superettan det kommande spelåret.

FFF har varit så pass underlägsna att de på 23 spelade matcher inte ens nått upp i tvåsiffrigt antal pinnar; nio stycken har det blivit. Kvalplatsplacerade Helsingborg står i deras tur på 22 poäng – brutal skillnad.

Ja, om vi tittar till Hammarby då… De är väl i princip där de hör hemma, på den undre halvan av tabellen men en bit ifrån den absoluta botten. Sju pinnar skiljer dem åt från nämnda Helsingborg och det skulle förvåna rejält om det tappades in när sju matcher kvarstår av årets seriespel.

Ska skilja en klass

Här ska det skilja minst en klass – och med motivationsfaktorn inräknad är spelen till Hammarbys favör mer än motiverade att spela.

Det har, i praktiken, varit klart sedan en bra tid tillbaka – Falkenberg kommer inte spela allsvensk fotboll 2017. Detta tär förstås på moralen och lämnar spelarna ovissa; över var de ska hamna och runt framtiden av deras karriärer. Svårt att hålla huvudena uppe, även om FFF verkligen försöker – något som märks.

Nu står Falkenberg stukade med noll vinster på de tio senaste matcherna; åtta förluster och två kryss, där ena kom mot nästjumbon Gefle och det andra mot just Hammarby på Tele2 Arena i en sprudlande 3-3-fajt – men trots resultatet var det med bitter eftersmak då 3-0 tappades in till slutresultatet. Ett stort bekymmer, vilket det också visar på, är att FFF-spelarna tenderar att falla ihop vid minsta motgång och närmare slutet av fajterna. Klassisk jumbomentalitet.

Lite kort om Hammarby; formen är finfin, trots 2-3-förlusten hemma mot Häcken senast. Lite oflyt där, då baljan som fäste slutresultatet tillkom tack vare en stor målvaktstavla. Acceptabel prestation från stockholmarna annars. Dessförinnan; sex raka utan förlust.

Mittfältsankaret Johan Persson saknas för Hammarby, men annars ser det bra ut på truppfronten. Falkenberg har alltjämt stora skadebekymmer, i synnerhet på de defensiva positionerna. Men ingenting nytt på tapeten.

Undertecknad tror inte att det här blir någon ”walk in the park” för bortalaget, men att de vinner kontrollerat och löser tre färska pinnar hem till tabellen.

Den raka tvåan spelas till 1,66 x insatsen hos Redbet, som ni får en unik välkomstbonus hos – på 2 000 kronor!

Speltips:

Speltips: Hammarby att vinna, rak tvåa
Odds: 1,66 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 26/9
TV:  cmorelivetva logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: