Speltips, Falkenberg – J-Södra 6/8: Kniven mot strupen

Spelbloggare Publicerat: 5 August 2016

Nästjumbon Falkenberg står inför en måstematch när J-Södra kommer på besök till Falkenbergs IP.  Siktet är helt inzoomat på tre pinnar – huruvida de lyckas kamma hem dem, är en annan fråga.

Som alltid i Allsvenskan; tre oerhört betydelsefulla poäng står på spel, men nu är det verkligen kniven mot strupen för Falkenberg. De har, från deras nästjumboplats, sju pinnar upp till kvalplatsen och nu kommer en av seriens mindre namnstarka motståndare på besök – en match man inte har råd att förlora, om kontraktet ska kunna ros i hamn.

Men även J-Södra ser deras chans att ta ett rejält avstamp från bottenstriden här, förstås. Nykomlingen är uppe på säker mark, elfteplatsen, och har inför den 17:e omgången fyra poäng ner till den där kvalplatsen och Djurgården tillgodo.

Så, för att summera det – det måste vara två extremt motiverade parter som drabbar samman på Falkenbergs IP.

Skadeproblemen fortsätter tynga Falkenberg och på det är Hakeem Araba avstängd för laget. Den tunga anfallaren är förvisso inte given i startelvan, men ett bra alternativ försvinner i hans frånvaro. Gästerna har endast keepern Anton Cajtoft långtidsskadad.

J-Södra ska vara vassare

Är detta sista chansen för Falkenberg? Nja, det kanske är att ta i – men om tre pinnar inte inkasseras, då blir kontraktet extremt svårt att rädda. Å andra sidan, i min bok är FFF seriens i särklass sämsta lag och de skulle knappast saknas i Allsvenskan på något plan.

Det har blivit två raka förluster för FFF, mot starka Örebro och AIK. Dessförinnan stod de för två fina prestationer, men dessa förluster lär helt klart ha varit ett slag mot moralen och självförtroendet.

Gästerna är desto mer förtjusande. De har en fin passningsfotboll och kommer säkerligen få en hel del tid med boll här på Falkenbergs IP, för att bryta ner motståndet.

Formen är också fin för J-Södra; 1-0-vinsten över Djurgården i mitten av juli har följts upp av två imponerande prestationer mot Blåvitt; borta blev det en uddamålsförlust och nu senast, hemma, var de nära att knipa de tre pinnarna efter att ha varit det marginellt bättre laget i åtminstone 65-70 minuter. Ledde gjorde man också, men fem minuter från slutet kom kvitteringsbaljan till 1-1, som också blev slutresultatet.

Form och kvalitet talar för J-Södra och den raka tvåan är fin till de 2,48 x polletterna som Redbet dukar ut. Saknar du ett konto hos dem? Öppna ett och motta en unik välkomstbonus hos dem, via oss – på 2 000 kronor!

Speltips:

Speltips: J-Södra vinner, rak tvåa
Odds: 2,48 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (UNIK: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 6/8
TV:  cmorefotboll logo cmorelivefyra logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: