EttKryssTvå 6 augusti 2016

Speltips, Falkenberg – Norrköping 22/4: Oddsdropp till trots – värde finns

Botten mot toppen – Allsvenskans sämsta respektive bästa lag just nu? Falkenberg välkomnar mästarna IFK Norrköping till Falkenbergs IP och då är det inte alls svårt att välja sida, oddsdropp till trots.

Att Hans Eklunds FFF skulle få det tufft, det var som skrivet i sten. Såhär tufft? Nja, Hallandsklubben har inte nått upp i närheten av den nivå som krävs för att överleva i det svenska finrummet, utan utstrålar mer eller mindre Superettankvalité. Fyra förluster av fyra möjliga och en målskillnad på 2-12 är facit.

Detsamma kan inte påstås om de regerande mästarna, IFK Norrköping. Blev förvisso en 1-3-bortatorsk mot Malmö FF i premiären – siffrorna kunde lika väl ha blivit de omvända – och därefter har formkurvan bara pekat spikrakt uppåt. Tre vinster – 4-1 mot både AIK och Kalmar – är uppradade och serien toppas tillsammans med Djurgården och, hör och häpna, Jönköping Södra.

Grov klasskillnad

Det var en del osäkerhet runt IFK och vad de skulle klara av att prestera utan eminente Emir Kujovic på topp när den väntade toppkonkurrenten AIK kom på besök till Östgötaporten, mer känd som Nya Parken, men vinstsiffrorna skrevs 4-1 i vad som var en helgjuten match. Kanske det bästa som presterats i Allsvenskan anno 2016 hittills?

Han saknas på nytt, men Janne Andersson har stor bredd i sin trupp och firma Christoffer Nyman-Sebastian Andersson höll allsvensk toppklass – kanske bättre än så? – i sina beslut och avslut. Offensiven är alltjämt slagkraftig.

Falkenberg är hopplöst usla just nu – och förlorade klart, med 1-3, mot Helsingborg, som inte alls varit i form, senast. Verkar inte finnas mycket tro till spelidén och utförandena på planen har kritiserats enorm. Med all rätt, ska också nämnas.

Det ska helt enkelt råda klasskillnad – från minut ett. Oddssättarna dukade ut siffror närmare dubbelt för den raka tvåan vid släpp, men nu droppat till 1,71 x polletterna. Hittar dock fortfarande klart värde i de siffrorna och spelar utan minsta tvekan. Gräns – runt 1,60x.

Speltips:

Speltips: IFK Norrköping vinner, rak tvåa
Odds: 1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (UNIK: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, fredag 22/4
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 19%
X: 24%
2: 58%
Över 2,5 mål: 59%
Under 2,5 mål: 44%