Speltips, Falkenberg – Örebro 23/7: Vi dubblar smeten

Spelbloggare Publicerat: 22 July 2016

Botten möter toppen i Allsvenskan – nästjumbon Falkenbergs IF mot tabellfyran Örebro SK. Gästerna må vara lite tunna på bortaplan, men visst ska det väl ändå råda klasskillnad? Vi landar i en slutsats till närmare dubbelt betalt!

När den allsvenska våren var över hördes samma visa från alla håll och kanter – Falkenberg, dåvarande jumbo, skulle inte ha en chans att rädda kontraktet; att de inte håller kvalitet för det svenska finrummet. Och visst, det kanske fortfarande stämmer – men efter fyra pinnar på de två matcherna efter omstarten ser situationen inte alls lika hopplös ut, om än alltjämt prekär.

Upp till kvalplatsen har FFF sex pinnar medan jumbon Gefle står på samma antal inspelade pinnar. Kan standarden hållas uppe?

Gästande Örebro höjde undertecknad upp som en titelaspirant inför spelåret – och de har presterat över den allmänna förväntan. En hedervärd fjärdeplats parkeras på, med Blåvitt och Norrköping strax ovanför och sju poäng bakom serieledande Malmö. En Europabiljett står siktet inställt på och sett till vilken kvalitet ÖSK-truppen besitter ska det vara långtifrån omöjligt att lösa.

I skrivandets stund har truppbesked ännu inte lämnats, men klart är i alla fall att värdens Thomas Juel-Nielsen och bortalagets Nordin Gerzic är avstängda.

Gästernas möjligheter underskattas

1,95 x insatsen för den raka tvåan – smaka på det.

Ett rejält bjudodds, som det smått missledande brukar kallas. Hur som helst; att det finns värde i de siffrorna är tveklöst. Gästerna ska ses med mycket bra chans till tre färska pinnar, mot seriens i särklass sämsta lag – enligt undertecknad.

Falkenberg ska, de senaste resultaten till trots, inte kunna rädda det här kontraktet och lär landa på jumboplatsen till slut. Senast tappades 3-0 till 3-3 mot ett bräckligt Hammarby och det nederlaget – det kan man väl ändå kalla det? – visade på hur sårbara man är och moralen har också, med all sannolikhet, fått en smäll.

I omstarten förlorade Örebro med 0-1 borta mot Malmö – det hade mycket väl kunnat bli en pinne, åtminstone – och de fick oavgjort, 0-0, mot Häcken senast i en halvdant utförd match. De är inte som bäst på naturgräs, men ska ändå vara klarare favoriter än vad oddsen antyder.

Den raka tvåan spelas till 1,95 x insatsen hos William Hill, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Örebro vinner, rak tvåa
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 23/7
TV:  cmorelive logo cmorelivetva logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: