Speltips, Finland – Kroatien 9/10: Det här blir en ensidig historia

Spelbloggare Publicerat: 8 October 2016

Det europeiska VM-kvalet rullar vidare. 18:00-fajten, som visas på Eurosport, står Finland och Kroatien för och då lutar vi åt att det kan komma att bli enkel bortatrea på klassika Tampere Stadium.

Hasse Backes Finland åkte på en brutal käftsmäll senast. En sensationell trea borta mot Island höll på att kammas hem, men det 2-2-mål som släpptes in i den 90:e minuten bäddade för 2-3 i baken i den absoluta slutsekunden, vilket dessutom kom till på ett felaktigt domslut. Ett extremt tufft sätt att få en annars välutförd fotbollsmatch avslutad.

Nu är så lite som en pinne inkasserad på två matcher, vilken plockades hemma mot Kosovo. Nu är inte Finland en nation som ska vara och slåss om mästerskapsbiljetter, men om så ska bli fallet behöver pinnarna börja ticka in på kontot.

Med desto bättre känsla kommer Kroatien till spel. De bortakrossade nämnda Kosovo, som Finland alltså bara spelade oavgjort mot – på hemmaplan, med tennissiffrorna 6-0 och klasskillnaden var alldeles uppenbar. Ett utmärkt sätt att studsa tillbaka efter premiärbesvikelsen, där det blev 1-1 hemma mot den väntade toppkonkurrenten, Turkiet.

Klar bortavinst att vänta

Här ser vi alla möjligheter för att tälja nya polletter.

Kroatien är fantastiskt bra. De är visserligen på nivån under den absoluta toppen i Europa, men kan i enskilda matcher absolut utmana de största pjäserna. Given mästerskapsnation, vilket de visade upp senast; när Kosovo krossades, helt och hållet förnedrades.

Finland, ja, spelade ju 1-1 mot samma motstånd – och då ska det nämnas att Kosovo var klart närmare de tre pinnarna.

Nu senast stod de, Finland, förvisso för en bra prestation – men vi kan räkna iskallt med att moralen fick en rejäl känga i och med tappet. Nu spelar de bara för tre dagar senare och det är sannolikt lättare sagt än gjort att skaka av sig en torsk som den på så pass kort tid…

Det ska nämnas att Ivan Rakitic och Luka Modric missar matchen, men de var inte heller med senast och i Kroatien finns såväl spets som bredd.

Gästerna är klasserna bättre och det borde synas på resultattavlan efter 90 spelade minuter.

Kroatien -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två baljors marginal – spelas till 2,38 x insatsen hos Unibet, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Kroatien -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,38 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, söndag 9/10
TV:  eurosport logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: