Speltips, Fiorentina – Juventus 24/4: Hörnobjekt spelas till 2,15

Spelbloggare Publicerat: 24 April 2016

Scudetton kan bli klar – och vilken match att få sätta spiken i kistan i. Rivalerna Fiorentina och Juventus är det som drabbar samman och de sistnämnda kan komma att få fira stort i Florens. Speltips och odds hittas nedan.

Nummer 34 allt som allt och den femte raka. Juventus befäster sin position som dominanter i den italienska klubbfotbollen och efter mardrömsstarten detta spelår, har man studsat upp i topp sedan länge och har hela nio poäng som skiljer dem åt från tvåan Napoli med 12 kvar att spela om.

Skulle Napoli förlora över Roma i 15:00-matchen och Juventus fixa minst en pinne, eller det bli oavgjort i den förstnämnda och det bli en bortavinst här, så är det med andra ord klappat och klart. Och vilken match att kunna få sätta spiken i kistan i – det här är, som bekant, två bittra rivaler.

Fiorentina kämpar på, men har fått hoppet om att plocka en CL-biljett släckt efter att bara ha vunnit en av de sju senaste matcherna. Nu handlar det om att hålla sexan Milan, som då är på död mark, på avstånd. Det kan bli knappt, även fast avståndet är på hela sex pinnar. Ett rejält bottennapp blev det senast, när man förlorade med uddamålet över Udinese.

Oddssättarna oense

Vi riktar strålkastarljuset på hörnmarknaden – en marknad där oddssättarna inte alls kan komma överens. Över vilken sida som ska vinna ”hörnmatchen” är åsikterna helt skilda – vissa anser Fiorentina som favoriter, andra Juventus som klara dito eller att det ska vara helt fifty-fifty.

Inte överdrivet svårt att hitta värde när siffrorna är fördelade på det viset.

Och i vår bok borde Fiorentina, utan tvekan, vara favoriterna. Juventus kommer få hålla en hel del boll, men spelar inte helt likt flera andra toppkonkurrenter i Europa och på bortaplan brukar bollinnehavet inte vara så massivt.

Detta syns också på hörnstatistiken – ”endast” 5,0 skapas per bortamatch mot motståndarnas 3,1. Då stärks den fakta rejält av alla matcher mot bottengängen.

Fiorentina vill spela med stort bollinnehav och har 6,8-3,0 på hörnfronten hemma. Här får också risken att de hamnar i uppförsbacke ses som stor – formen är usel och motståndet urstarkt – och då ökar förstås hörnmöjligheterna i takt med att positionerna trycks upp och fler chansbollar sticks in i straffområdet.

Flest hörnor för Fiorentina spelas till 2,15x hos vår favoritbookie, William Hill.

Speltips:

Speltips: Flest hörnor: Fiorentina
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, söndag 24/4
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: