16 maj 2020 Frankfurt Gladbach Speltips

Speltips, Frankfurt – Nürnberg 19/5: De vinner första fajten i mardrömskvalet

Kvalet mellan den första och andra tyskadivisionen inleds under torsdagskvällen – Eintracht Frankfurt står mot Nürnberg på Commerzbank-Arena i de 90 inledande minuterna av dubbelmötet. Spelbloggare.se har, som alltid, hittat ett fint speltips inför matchen.

Det stod mellan just Frankfurt och Werder Bremen in i det sista. De möttes i den avslutande fajten; kryss eller vinst skulle betyda säker mark för Frankfurt . När klockan tickade över till den 88:e matchminuten stod det fortfarande 0-0, men en balja från Papiss Djilobodji betyder alltså att Frankfurt får kvala för att behålla sin plats i finrummet.

Nürnberg har överraskat positivt i Bundesliga 2 under säsongen; till slut löstes tredjeplatsen, vilken alltså innebär kval, och man pressade RB Leipzig, placerade på silverplatsen, in i det sista. Receptet var det fina hemmaspelet – 11-5-1 stod resultatraden i på Frankenstadion. Hur kommer man stå upp nu, på bortaplan?

Två hemmastarka lag

Två hemmastarka, men inte lika bortastarka lag är det som möts. Därför är rätt enkelt att välja sida här.

För ett par månader sedan kändes Frankfurts chans till nytt kontrakt som små, men efter att ha ryckt upp sig rejält; vunnit fyra av de åtta senaste matcherna, bland annat mot meriterat motstånd, lever alltså chansen. Framförallt har hemmaspelet varit nyckeln.

Och som nämnt; Nürnberg har sina främsta styrkor på hemmaplan. De skulle säkerligen inte vara alltför missnöjda med en uddamålsförlust här. Inte så att positionerna skulle pushas upp alltför hårt om man är i uppförsbacke sent i matchen. Tron på hemmaspelet är tillräckligt stort.

Frankfurt får dessutom tillbaka ett par pjäser i speldugligt skick efter uppehåll.

Över två möten borde Frankfurt, i rådande form, vara snäppet bättre och här tror jag att de kommer visa att det ska skilja en division mellan lagen. På hemmaplan är det bara vinsten som räknas.

Den raka ettan spelas till acceptabla 1,95 x insatsen hos Unibet. Spelvärde hittas i alla fall fem punkter neråt.

Speltips:

Speltips: Frankfurt vinner, rak etta
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, torsdag 19/5
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 51%
X: 28%
2: 23%
Över 2,5 mål: 47%
Under 2,5 mål: 57%