Speltips, Frankrike – Island 3/7: Ännu ett hörnspel

Spelbloggare Publicerat: 2 July 2016

Det europeiska mästerskapets i särklass största skräll, Island, har nått kvartsfinalen och väl där ställs de mot värdnationen Frankrike. Resultatspelen känns inte speciellt intressanta, men på hörnmarknaden hittar vi fint spelvärde.

Givetvis lekte man lite med tanken om att Island skulle kunna skrälla till det i det här mästerskapet efter det fenomenalt utförda kvalet – och nu står de här, i kvartsfinalen, efter att ha skickat ut England ur åttondelsfinalen med två mål mot ett och inte förlorat en enda match i mästerskapet. Island har inte bara charmat en hel fotbollskontinent med deras kollektiva styrka, utan de verkar också vara en kraft att räkna med. Och låt oss upprepa: det; så lite som 300 000 invånare bor i landet.

Frankrike, då? Värdnationen presenterades som favoriter till att kamma hem hela kalaset, och är fortfarande det av oddsen att döma. Nu har de kanske inte briljerat spelmässigt i samtliga matcher, men de har alltjämt värjt undan motstånd efter motstånd. I åttondelsfinalen vändes 0-1 till 2-1 efter två snabba baljor från Antonie Greizmann.

Två stora avbräck stör Frankrike inför matchen – Ngolo Kanté och Adil Rami är avstängda båda två.

“Hörnkross” att vänta?

Att Frankrike är klasserna bättre än Island är tveklöst och med största sannolikhet är det också de som löser semifinalbiljetten, men Islands förmåga att ställa till det för de stora jättarna får oss att tveka.

Istället – hörnfokus!

Islands chans är att ställa upp bussen, hålla den kompakt och kontra effektivt. Frankrike kommer ha ett massivt bollinnehav, oavsett om de leder matchen eller ej. De ska styra och ställa under 90 minuter, och som vi vet är Island svåra att få hål på.

Och på hörnfronten både skapar Frankrike mycket och släpper till lite. Mot Irland vann de ”hörnmatchen” med 9-1. Nu väntar en liknande matchbild. Dessförinnan; 10-5, 6-4 och 5-4. Island har torskat statistiken i fyra av fyra matcher – med 2-7, 3-7, 3-5 och 2-11.

Frankrike -4,5 hörnor spelas till 1,80 x insatsen hos Bet365. Om du saknar ett konto hos dem, öppna ett och få 1 000 kronor i välkomstbonus här.

Speltips:

Speltips: Frankrike -4,5 hörnor (asian handicap)
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, söndag 3/7
TV:  svtett logo (TV-tablå)
Stream:  svtplay logo cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: