Speltips, Frankrike – Rumänien 10/6: Äntligen premiär!

Spelbloggare Publicerat: 9 June 2016

Premiären är här! Under fredag kväll startar EM 2016 när värdnationen Frankrike ställs mot blåbäret Rumänien på klassiska Stade de France i huvudstaden. Blir det en ”walk in the park” för fransoserna?

Av oddsen att tyda är det här hela mästerskapets favorit mot den fjärdesista. Endast Ungern, Nordirland och Albanien anses ha mindre chans att fixa biffen än Rumänien. Nämnda Albanien hittas även de i gruppen, så slutspelet kan absolut nås – de bästa treorna avancerar ju dit.

Andrafavoriten i grupp A? Givetvis Schweiz.

Frankrike har hajpats upp på flera olika håll, men de har ändå vissa problem. Karim Benzema är, som säkert bekant, utanför truppen efter sexskandalen som blossades upp tidigare under kalenderåret. Även spelare som Raphael Varane och Lassana Diarra missar mästerskapet. Inte lika klass i dem.

Gled hit på en räkmacka

Receptet för eventuell succé i Rumänien är – försvarsspelet. Det är där styrkan finns, och kan de hålla bussen kompakt mot de större nationerna finns viss skrällchans. Men här? Nja, känslan är att Frankrike kammar hem en stabil trea.

Värdnationerna har ofta stor lycka i premiärerna; kommer ha ett fantastiskt publikstöd och är förstås mer hemma i det hela, med arenorna och mattan.

Därtill råder en enorm klasskillnad. Det var tack vare ett löjligt tacksamt motstånd i kvalet som Rumänien, vars trupp är oerhört anonym, kunde nå hit. Endast två baljor släpptes in på tio matcher, men då ska det nämnas att Nordirland – ja, exakt – kom först i gruppen. Helt annat motstånd nu, en helt annan offensiv de ställs mot.

Framåt finns det fantastisk kvalitet i Frankrike och det lär inte dröja alltför lång tid innan nollan spräcks.

Räknar med att marknaden kommer slasha oddsen på Frankrike och de spelas med -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter vid tvåmålsvinst eller större – till 2,02 x insatsen hos Bet365. Ser spelvärde mer än tio punkter neråt.

Sveriges bästa bonusguide

Här hittar ni Sveriges bästa bonusguide med spelbolagens bästa kampanjer och bonusar inför EM. Passa på att ladda upp spelkassan med en ny bonus!

Speltips:

Speltips: Frankrike -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, fredag 10/6
TV:  tvfyra logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 


 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: