Degerfors Ängelholm 6 augusti 2016

Speltips, GAIS – Degerfors 28/6: Räkna med en tajt kamp

Superettan står på schemat. Gamla Ullevi är platsen och de som ska fäktas om de tre pinnarna är GAIS och Degerfors. Har värden inte blivit lite väl stora favoriter, undrar vi?

Det är en match med två parter från den undre tabellhalvan som ska spelas – båda i riskzonen för kontraktet.

GAIS var hoppet stort på inför spelårets start, men de har inte alls presterat efter förväntan och har så lite som tre pinnar ner till kvalstrecket och just Degerfors. 16 pinnar är inte ett facit att vara stolta över med 13 matcher spelade, och här vill man öka avståndet ner till farozonen – för att sedan påbörja jakten uppåt.

Liknande situation för Degerfors, som alltså hittas i kvalstrecket. De borde inte behöva vara såhär pass utsatta, men i en så tät serie som Superettan är det lätt hänt att cementeras i botten om resultaten inte kommer direkt – alla kan vinna över alla.

Positiva truppbesked från GAIS med flera pjäser som kommer tillbaka i spel efter skadefrånvaro och avstängningar. Oklart runt Degerfors på skadefronten, men man är utan avstängningar i truppen och av rapporterna att tyda verkar inte det hänt någonting drastiskt heller.

Missvisande odds

Som värd och med flera betydande pjäser tillbaka fit for fight, ska GAIS givetvis vara favoriter inför matchen – men såhär pass stora? Nej, det köper vi inte överhuvudtaget.

Undertecknad har inte blivit imponerad över GAIS under varken de senaste veckorna eller hela säsongen. Nu står de försvagade med fyra matcher i följd utan plockad vinst och om vi tittar över en längre period – bara två treor på de 12 senaste fajterna, efter premiären vill säga.

Nu står de, GAIS, alltså i 1,60x som bäst att vinna. Ska vi erbjudas sådana siffror vilka de än möter som statusen är just nu? Tveksamt.

På andra sidan planhalvan står ett Degerfors som studsade tillbaka starkt senast; bröt en vinstfri svit på fem matcher efter att ha vänt 0-1 till 2-1 mot Trelleborg, som är kapabla till mycket, hemma på Stora Valla.

Det här kommer bli en tät historia – tro ingenting annat…

Degerfors +1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid uddamålsvinst – spelas till 1,91 x polletterna hos Unibet.

Speltips:

Speltips: Degerfors +1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:30, tisdag 28/6
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 63%
X: 24%
2: 16%
Över 2,5 mål: 51%
Under 2,5 mål: 51%