22 juli 2017 Halmstad Sundsvall

Speltips, GAIS – Halmstad 14/10: Fint spelvärde uppdukat

Motivation och klass är ledorden som motiverar vårt speltips inför Superettanmatchen mellan GAIS och Halmstad, vilka drabbar samman på Gamla Ullevi med start 19:00. Spelet är hämtat från handikappmarknaden och betalar 2,02 x smeten.

Vi är inne i Superettans absolut slutspurt! Vilka kliver upp i seriesystemet och faller nedåt i dito?

En av de hetaste kandidaterna till att nå Allsvenskan är Halmstad, som trillade ner just därifrån i fjol. De är placerade trea, på kvalplatsen, med sämre målskillnad än AFC United precis ovanför och underifrån jagar Dalkurd med fem pinnar som skiljer dem åt. Upp till ettan Sirius är avståndet på tre.

Det ser med andra ord ut att bli minst kvalspel för Halmstad, men ännu ska inte hotet från Dalkurd viftas undan och självklart är det att föredra en direktplats istället för att få kvala. Ska också nämnas att de allsvenska klubbarna kontra de från Superettan brukar vara mer framgångsrika i kvalen mellan divisionerna.

Gästande GAIS har studsat runt i mittenskiktet av tabellen under hela spelåret och spelar just nu inte för annat än enskilda platser uppåt eller neråt. De är just nu sjua och hoppas kunna vässa på formen inför kommande spelår – och då är väl siktet på att avancera uppåt? Det måste ändå vara målbilden för en klassisk klubb som GAIS.

Klart spelvärde

Hemma på Gamla Ullevi är GAIS solida, men i takt med att man har allt mindre att spela för har såväl prestationerna som resultaten försämrats.

Göteborgarna har nu radat upp två raka förluster; 0-3 i baken mot Ljungskile hemma och 0-1 mot Degerfors borta – lag som alltså slåss i bottenskiktet av tabellen. Det är uppenbart att motivationen tvinar och att man då skulle steppa upp när en av seriens bästa motståndare kommer på besök är inte alls troligt.

Och på det? Björn Andersson och Kieron Cadogan, avstängda, saknas för GAIS. Stort avbräck i backlinjen respektive mittfältet.

Klassen har Halmstad och de har inte heller förlorat på sju matcher efter varandra. Osunt många oavgjorda förvisso, men nu borde man ses med toppchans på att kamma hem alla pinnar.

Motivation och klassen talar för Halmstad och vi spelar dem med -0,25 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet vid oavgjort – till smakrika 2,02 gånger pengarna hos Unibet, som ni kan hämta er 1 000-kronorsbonus hos via denna länk!

Speltips:

Speltips: Halmstad -0,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, fredag 14/10
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 32%
X: 29%
2: 43%
Över 2,5 mål: 50%
Under 2,5 mål: 54%