Gefle Häcken 12 september 2016

Speltips, Gefle – Falkenberg 9/7: 1X2-tecken plockas ut

Lördagens kanske mest intressanta match bjuder nästjumbon Gefle och jumbon Falkenberg på – ett krismöte till dess yttersta kant. Vi har dock en känsla för att det ska vända för endera av parterna och klipper ett spel till 1,91 x smeten.

Endast 12 matcher är spelade, men ändå har vi ett kris- tillika måstemöte. Allsvenskan, som annars brukar vara förhållandevis tät, har en solklar bottenduo – dessa klubbar – och deras avstånd upp till kvalplatsen, vilken Hammarby parkerar på, är på åtta respektive nio pinnar.

Och allt som allt; Gefle har spelat in fem poäng mot Falkenbergs fyra. En förlust för respektive part, framförallt de sistnämnda, skulle betyda att kontraktet i praktiken nästan känns kört. Kan inte den här matchen vinnas – vilka ska då vinnas?

Skadesituationen är dessutom tuff för FFF med flera betydelsefulla pjäser out – senast Rasmus Sjöstedt, som väntar barn. Bättre besked för Gefle.

Ettan är spelbar

Förutom truppbeskeden ska det mesta andra också tala för Gefle i den här fajten, menar vi.

Gefle har en nutida historia att, hur prekär situation de än är i, lösa kontraktet. Nu har ett efterlängtat tränarbyte gjorts; Roger Sandberg har skickats bort från sin position och hans plats har Thomas Andersson fått. Effekt att vänta på det?

Därtill är Gefle ett klart vassare lag, även om bara en pinne skiljer dem åt i tabellen. Falkenberg är inte av allsvenskt material, medan Gefle har stor rutin från den här nivån och även borde ha kvaliteten.

På det ska också truppstatusen räknas in. Gästerna ser tunna ut utan alla saknade spelare.

Under uppehållet har Gefle stått för två superba prestationer; finländska Jaro värjdes undan med 2-0 och de svenska mästarna Norrköping med 3-2. FFF, däremot? Två förluster av två möjliga, och sånt sätter sina spår.

Hemma på Gavlevallens plastmatta ska Gefles favoritskap helt enkelt vara större än oddssättarnas siffror visar på…

Den raka ettan spelas till 1,91 x polletterna hos ComeOn, som ni läsare hos får en bonus på 3 000 kronor hos för!

Speltips:

Speltips: Gefle vinner, rak etta
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn (3 000 kronor bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 9/7
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 52%
X: 27%
2: 24%
Över 2,5 mål: 53%
Under 2,5 mål: 51%