Gefle Häcken 12 september 2016

Speltips, Gefle – Häcken 12/9: En målskytt är hittad – till 5,30!

Gefle är i desperat behov av en trea när de välkomnar Häcken till Gavlevallen. En öppen matchbild är att vänta och det borde passa en viss spelare – en målskytt är hittad, till hela 5,30 x smeten!

En tredjedel återstår av Allsvenskan och Gefle måste steppa upp om de ska kunna rädda kontraktet. Den klassiska klubben är placerade som nästjumbo i serien, med sex pinnar upp till Helsingborg på kvalplatsen. Om det avståndet ska kunna hämtas in? Det blir svårt, men är långtifrån omöjligt. Gefle har ju en historia av att kunna lösa de svåraste av situationer…

På andra sidan planhalvan ska alltså BK Häcken stå – ett Häcken som parkerar på sjundeplatsen, och fortfarande har siktet inställt på Europaplatserna. Glappet är stort, men å andra sidan återstår hela tio matcher av serien. Mycket, mycket som kan hända. Klass finns det i alla fall hos Hisingelaget – utan tvekan övre halvan-material.

Ett par stora offensiva avbräck hos Häcken. Paulinho är alltjämt skadad och John Owoeri står som avstängd. Oklara besked runt försvarspjäsen Kari Arkivuo.

Målade i omvända mötet

Hemma som borta – Häcken spelar alltid framåtlutat. Mot ett Gefle med stora försvarsproblem och som har mer att bevisa i offensiven kan en öppen och målrik match vara att vänta.

Det omvända mötet slutade med förkrossande 6-1 till Häcken. Som nämnt; vi tror på mål även nu, fast bättre fördelade. Göteborgarna kommer knappast hit och spelar skjortan av Gefle, som i nöd av poäng säkerligen kommer vilja styra under perioder.

Gefles målskytt i det här omvända mötet var Johan Bertilsson – en klasspelare, allsvenska mått mätt. Han spelar ute på flanken och är en sådan spelare som trivs när ytor skapas; är dessutom en pålitlig målskytt och varit så under hela sin karriär.

Fem baljor har det blivit på 20 matcher för Bertilsson och i matchen precis före uppehållet, borta mot Djurgården, antecknades han i protokollet. Formen konserverad?

Hos Unibet (1 000 kronor bonus) får vi fantastiska 5,30 x insatsen för målskyttespelet ”anytime” och det är mer än spelvärt. Värde, ja, 80 punkter neråt? Insatsen tillbaka om spelaren inte skulle starta matchen.

Speltips:

Speltips: Johan Bertilsson målskytt “anytime”
Odds: 5,30 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 12/9
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 23%
X: 25%
2: 53%
Över 2,5 mål: 60%
Under 2,5 mål: 43%