Gefle Örebro 19 maj 2016

Speltips, Gefle – Örebro 19/5: Gästerna får förtroendet

Gefle fortsätter dippa i tabellen och när de får besök av formstarka Örebro borde ännu en förlust vara att vänta. Gästerna får förtroendet till ett smakfullt pris.

Nästjumbo och alltmer cementerade i botten av tabellen. Har Gefle verkligen vad som krävs för att överleva i Allsvenskan?

Spelåret öppnades på ett starkt vis med fyra pinnar på de två inledande matcherna, men därefter har det blivit så lite som en pinne på sju fajter efter varandra. De fyra senaste har förlorats och målskillnaden i dessa är 3-17. Rätt tufft spelschema, men det är fakta som inte kan viftas bort hur som helst.

Örebro däremot; de stormar framåt efter en tveksam start på året och har faktiskt klivit upp som en tänkbar utmanare om titeln. Tredjeplatsen innehas och upp till serieledande IFK Norrköping skiljer tre pinnar medan Malmö FF hittas däremellan.

Kommer det räcka ända fram?

Klasskillnad

Botten mot toppen – så ser det ut just nu och undertecknad skulle inte bli förvånad om det även är så när spelåret ska summeras. Det är förvisso Allsvenskan vi snackar om – en oerhört tät serie – men visst ska det råda klasskillnad här?

Och nu när respektive formkurvor pekar åt helt olika håll, då har jag svårt att se Gefle knipa hem någonting av värde till tabellen.

Örebro har vunnit fyra av de fem senaste matcherna och plockade en helt rättvis trea hemma mot Elfsborg senast; 1-0-baljan, den första och sista, kom på stopptid – men det var siffror som hade kunnat bli större. Och Gefle ja, de har torskat fyra matcher efter varandra – alla med minst två baljors marginal.

Problemet för Gefle är framförallt i försvarsspelet – Örebro är supervassa framåt. Gästerna borde ha en kalaschans att fixa det här utan större bekymmer.

Vikten av hemma-/bortafaktorn minskar också betydligt eftersom även ÖSK hemmaspelar på konstgräs, vilket pryder Gavlevallen.

Nu saknar bortalaget en av deras mest färgstarka spelare i Nordin Gerzic, avstängd, medan Alhassan ”Crespo” Kamara, skadad, också är out. Bra truppbesked från Gefle.

Den raka tvåan finns till hela 2,15 x smeten hos Mybet. Undertecknad hade, om jag haft titeln oddssättare, inte plitat ut en punkt över dubbelt för den och investeringen är således given.

Speltips:

Speltips: Örebro vinner, rak tvåa
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 19/5
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 27%
X: 27%
2: 47%
Över 2,5 mål: 56%
Under 2,5 mål: 46%