Speltips, Gefle – Östersund 23/4: Det luktar – mål

Spelbloggare Publicerat: 22 April 2016

Hemmastarkt står mot formstarkt i den femte omgången av Allsvenskan. Gefle är det som ska försöka stoppa Östersunds frammarsch. Fixar de det? Vårt val av spelobjekt hämtas i alla fall från målmarknaden.

En vinst, ett kryss och två förluster – så har Gefle öppnat det allsvenska spelåret 2016. Rätt väntat utifrån spelschemat, och ännu har de bästa konkurrenterna inte stått som motståndare. Det kan betraktas som acceptabelt, men inte mer, och känslan är att det blir ännu ett år av bottenstrid för Roger Sandbergs mannar – föga förvånande.

Östersund stack ut huvudet och äntrade Allsvenskan som en kaxig, vad som på vissa håll uttrycktes vara: naiv, debutant – men som de spelat; vill alltid ha ett stort bollinnehav, styra och ställa. En på så sätt helt unik nykomling tillika debutant. Slagit ut väl har det också gjort – två vinster, ett kryss och en torsk har det blivit. Treorna har kommit i de två senaste, vilka spelats mot Falkenberg respektive Häcken.

Spelet suttit i 6/8 matcher

Räknar med en match där båda parter vill ta taktpinnen i handen och behålla den – för Östersund sitter det i ryggraden och på hemmaplan vill Gefle, mot en möjlig bottenkonkurrent, såklart visa vilka som spelar på hemmaplan och även kamma hem tre friska pinnar.

Således – en svängig fajt?

Det är i alla fall varåt det lutar. Dessutom brukar Gefles hemmamatcher bli målrika och nu spelas matchen på en fin plastmatta mellan två konstgräslag. Utmärkta förutsättningar för en välspelad fotbollsmatch med andra ord.

Tre av fyra matcher har bjudit på mål åt båda håll för både Gefle och Östersund. Statistik som blir ännu klarare nu?

BLGM – ja finns till 1,83 x insatsen och det är spelvärt. De flesta andra konkurrenter dukar ut klart sämre siffror för samma spel och det skulle förvåna om de oddsen var bättre närmare avspark. Polletter – in!

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 23/4
TV:  cmorefotboll logo cmorelivefyra logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: