Sundsvall Hammarby 15 augusti 2016

Speltips, GIF Sundsvall – Falkenberg 9/5: Enkelt att välja sida

Succén GIF Sundsvall hoppas kunna befästa deras position på den övre tabellhalvan och när de välkomnar tabelljumbon Falkenberg till Norrporten Arena kan vi bara se det sluta på ett möjligt sätt.

Tänkt som en bottenfajt – men vid händelse av en trea skulle Sundsvall haka på den absoluta toppen.

Inte bara resultaten har klickat – 12 pinnar på sju matcher är facit, och tre skulle skilja upp till toppen av kullen vid en vinst – utan även spelet. Sundsvall, med deras vilja att föra matcher och ha positionerna framåtlutade, har fått ihop det väl och inte mycket tyder på att allt skulle vända nu.

Gästande Falkenberg har inte alls haft samma lycka och är alltså placerade som jumbo i tabellen med fyra snåla pinnar inspelade hittills. Kontraktet ser ut att bli svårt att lösa – frågan är; om FFF verkligen är av allsvenskt material? Känslan att det inte är så, den blir bara starkare och starkare.

Allt talar för ettan

Kort och enkelt till att börja med: klasskillnad råder. Sundsvall är flera snäpp vassare än sina motståndare – mitten mot botten till när spelåret ska summas? Med bara den vetskapen kan siffrorna till värdens favör motivera ett spel.

Sedan är det formen. Giffarna har inte torskat på fem matcher efter varandra och löste en pinne i en svår bortafajt mot Hammarby senast. Falkenberg har stått för en enda bra insats under året; när mästarna Norrköping avvärjdes med 2-1 på hemmaplan. Senast förlorade man med 1-2 mot Elfsborg – på naturgräs! Ett underlag som boråsarna inte alls är vassa på.

Nu är det plast som gäller. Där är Sundsvall starka – FFF inte.

Rejält avbräck för bortalaget med försvarspjäsen Rasmus Sjöstedt out. Bra truppbesked för Sundsvall å andra sidan.

Har extremt svårt att se Falkenberg hämta in någonting av värde till tabellen från Norrporten Arena och Sundsvall spelas med -0,75 mål (asian handicap) – halv vinst vid uddamålsseger – till 1,88 x smeten hos Bet365.

Speltips:

Speltips: GIF Sundsvall -0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 9/5
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 60%
X: 24%
2: 18%
Över 2,5 mål: 55%
Under 2,5 mål: 48%