Speltips, GIF Sundsvall – Kalmar FF 28/4: Fint spelvärde från Norrporten Arena

Spelbloggare Publicerat: 27 April 2016

GIF Sundsvall kan återta förstaplatsen i Allsvenskan, men måste då värja undan Kalmar FF på Norrporten Arena. Var hamnar de tre pinnarna? Vi tror oss veta svaret…

Oddssättarna menade att Sundsvall skulle trampa vatten i bottenskiktet av tabellen – istället ledde de Allsvenskan inför den sjätte omgången och kan nu, vid händelse av en trea, åter peta ner mästarna IFK Norrköping från toppen av kullen. Truppen är stark, en tydlig identitet verkar hittad och man har momentum.

Kalmar, med de tre bröderna Elm, var upphajpade inför spelåret och visade även framfötterna i Svenska Cupen där finalen var nära, nära att nås. Istället har man svikit rejält och återfinns på trettondeplats, precis ovanför strecket, med ett facit på fyra pinnar efter fem matcher. Är det helt enkelt så att Peter Swärdhs manskap överskattas?

Ettan är spelbar

Och som svar på ovanstående fråga – ja. Det menar i alla fall undertecknad; att Kalmar ska tillhöra den undre tabellhalvan, snarare botten än toppen. Sundsvall lär också dippa i tabellen – de ska förstås inte fajtas om Lennart Johanssons pokal, men kan absolut fixa en bekväm plats i mittenskiktet.

I viss mån ska alltså kvalitetsskillnaden vara en faktor som skiljer Giffarna och KFF åt, även om de sistnämnda ansetts vara den bättre parten.

Formen måste också tas hänsyn till, förstås. Efter den lovande premiären, där oavgjort löstes mot AIK, förlorade Sundsvall oväntat hemma över Gefle – men sedan har beskeden enbart varit positiva. Tre raka vinster, borta mot Malmö och Häcken samt hemma över Örebro är uppradade. Motståndare som alla är tänkbara utmanare till toppen, om Europabiljetterna åtminstone.

Inte samma positiva känsla i Kalmar. Efter två fina prestationer, där vinst respektive kryss löstes mot Elfsborg och Blåvitt, kändes det som att Helsingborg skulle vara en rätt enkel mumsbit hemma på Guldfågeln Arena senast, men 2-1 tappades till 2-3 och det var alltså då mot ett av seriens formsvagaste lag. Under all kritik!

Sedan är Kalmar erkänt usla på plast. Sällan man klarar av att vinna på underlaget och årets enda match på det, mot Norrköping, slutade i en 1-4-förlust.

Summa summarum ska den raka ettan vara spelvärd till 2,30x, vilket dukas ut av Redbet.

Speltips:

Speltips: Sundsvall vinner, rak etta
Odds: 2,30 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 28/4
TV:  cmorelive logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: