12 november 2016 Grekland Bosnien

Speltips, Grekland – Bosnien 13/11: Fel favorit

Grekisk fotboll andas positiva vindar på nytt. Landslaget har vunnit tre vinster av tre möjliga i VM-kvalet och ska väl ses med bra chans att kamma hem ännu en trea när Bosnien kommer på besök till Karaiskakis Stadium?  

EM-kvalet var en besvikelse modellen större från Grekland och det kan stor del förklaras i att landet var mitt i en politisk och ekonomisk krissituation. Nu har situationen lättats upp på båda fronter och varma vindar blåser efter en superb start på VM-kvalet; tre vinster av tre möjliga – mot Gibraltar, Cypern och Estland.

Grupp H:s nästfavorit, Bosnien, väntar så slåss med just Grekland om andraplatsen – Belgien väntas sluta som ohotade ettor – och just nu är de lite på efterkälken. Klara hemmavinster över Estland och Cypern löstes, men däremellan åkte man på en käftsmäll när förlustsiffrorna skrevs 0-4 borta mot nämnda Belgien.

Grekland ska vara favoriter

Bosnien är den bättre parten, det måste erkännas. Men ska de vara favoriter, mot ett erkänt hemmastarkt och formstarkt Grekland? Nja.

Grekland är tillbaka på rätt spår och även om de uppradade vinsterna kommit mot lite mindre namnstarkt motstånd, stärker det ändå moralen – och det var precis en sådan start som behövdes efter EM-kvalbesvikelsen.

Sedan är ju Grekland erkänt svåra att handskas med när de spelar inför hemmapubliken, klubb- som landslaget. Finns mycket styrka och trygghet att hämta på Karaiskakis Stadium.

Bosnien är hyfsat starka, men vi har sett dem svika vid upprepande tillfällen de senaste åren, framförallt på bortaplan – förluster över Israel och Irland, båda i EM-kvalet. Dessutom en hemmatorsk mot Cypern.

Nja, här ska skillnaden mellan lagen vara så liten att Grekland i egenskap av hemmalag ska betraktas som favoriter…

Grekland +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – spelas till dubbelt betalt hos Bet365, som ni får 1 000 kronor i välkkomstbonus hos via denna länk! Undertecknad hittar värde runt åtta-nio punkter ner och ett spel är således på sin plats.

Speltips:

Speltips: Grekland +0 mål (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, söndag 13/11
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 36%
X: 31%
2: 36%
Över 2,5 mål: 39%
Under 2,5 mål: 63%