Speltips, Grekland – Cypern 7/10: Är värden för stora favoriter?

Spelbloggare Publicerat: 6 October 2016

Grannkamp väntar i VM-kvalet när Grekland välkomnar Cypern till Karaiskakis Stadium, var värden presenteras som stora favoriter. Lite väl stora, möjligen?

Under krisperioden och runt den haltade fotbollen i Grekland rejält – och ännu är de inte repade från sviterna. Det är bara att titta på EM-kvalet, där de lottades in i den absolut enklast möjliga gruppen, och med nationer som Färöarna och Finland i den landade de ändå på jumboplatsen med 1-3-6 i resultatraden. Etta kom Nordirland, vilket visar på vilken genomrutten prestation det var.

Nu blåser lite varmare vindar, men frågetecknen runt det grekiska landslaget är alltjämt stora. Här i premiären plockades dock blåbäret Gibraltar ner med 4-1 och dessförinnan hade två raka vänskapsmatcher vunnits.

Cypern är mindre namnstarka än sina motståndare, men kunde ändå bjuda på en del positiva prestationer i deras EM-kval. Motståndet var relativt tufft och ändå skrapades fyra vinster ihop – markant mycket bättre än för Grekland. Startelvan är framförallt fylld av spelare från den inhemska förstadivisionen, från klubbar som bland andra APOEL med stor Europaerfarenhet.

Gästerna plusspelas

Har spelbolagen dragit lite för stora växlar av Greklands senaste resultat? Det är i alla fall känslan.

Vi ska påminnas; premiären var mot Gibraltar och då är inte ens ett 4-1-resultat speciellt bra och de två matcherna dessförinnan var ju vänskapsmatcher. I min bok håller landslaget inte alls hög klass, vilket vi fick svart på vitt i det fantastiskt uselt utförda EM-kvalet.

Cypern föll med 0-3 mot Belgien här i premiären och det var knappast ett önskvärt resultat, men å andra sidan – mot ett världsklassmotstånd har man inte mycket att sätta emot. Tittar vi på EM-kvalet förlorades enbart en match med större siffror än uddamålet, och det var mot just Belgien.

Det är tveklöst; Grekland är presenterade som alltför stora favoriter. Att de skulle städa undan Cypern utan bekymmer känns inte speciellt troligt.

Cypern +1,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om de förlorar med uddamålet – testas till 1,93 x insatsen hos Bet365, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Cypern +1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 7/10
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: