Speltips, Häcken – Djurgården 29/5: Hörnpolletter investerade

Spelbloggare Publicerat: 28 May 2016

Två klubbar i gungning – Häcken och Djurgården – ska göra upp om tre poäng på Bravida Arena, varifrån vi investerar hörnpolletter till 2,60 x insatsen.

Det ser allt bättre ut för Häcken, men de är fortfarande fast på den undre tabellhalvan efter mardrömsstarten på spelåret. Facit är 13 pinnar på 11 matcher, vilket placerar dem på en anonym tolfteplats – och då ska vi minnas att Häcken på flera håll och kanter målades upp som en titelaspirant under vintern. Efter Svenska Cupen-skalpen har dock prestationerna höjts och resultaten förbättrats – kan man fortsätta stiga i tabellen?

Mycket bättre är situationen knappast för åttan Djurgården som skrapat ihop 15 poäng när en fajt, denna, återstår innan uppehållet. De inledde säsongen alldeles utmärkt med tre vinster i de tre inledande matcherna, för att sedan falla ihop platt. Därtill klev stockholmarnas kanske främste stjärna, Haris Radetinac, som precis hade kommit tillbaka efter ett års rehab, ut skadad senast och han kommer missa resten av säsongen.

Nu vann de, DIF, förvisso den där matchen mot Helsingborg med 3-0 förra veckan. En liten ljusglimt och nu är de återigen uppe på den övre tabellhalvan. Häcken kommer från 1-1 borta mot Kalmar, vilket följde upp två raka vinster.

DIF vinner “hörnmatchen”

Inne på att oddssättarna överdriver Häckens favoritskap i ”hörnmatchen” – trots att Djurgården saknar flertalet yttrar.

Lagen bygger deras anfallsspel efter helt olika principer. Gästerna attackerar alltsomoftast, och helst, via kanterna och fokuserar hårt på inläggsspelet i och med det starka huvudspel som anfallarna, i synnerhet Mathias Ranégie, besitter.

Rena hörnkavalkader brukar det bjudas på när DIF är ena halvan av en match – och de brukar stå för det mesta. Häcken skapar i snitt oerhört lite; har just nu förlorat flera ”hörnmatcher” efter varandra. Exempelvis senast borta mot Kalmar och dessförinnan även hemma mot J-Södra.

Bollinnehavet lär dessutom bli hyfsat jämnt över 90 minuter. Ännu en faktor som talar för en skräll på hörnfronten.

Flest hörnor: Djurgården – spelas till 2,60x hos Unibet.

Speltips:

Speltips: Flest hörnor: Djurgården
Odds: 2,60 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 29/5
TV:  cmorefotboll logo cmorelivefyra logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: