5 mars 2017 Örebro Häcken

Speltips, Häcken – Hammarby 9/7: Kan stockholmarna klippa Häcken?

Vi tar oss till Bravida Arena och sätter fokus på matchen mellan Häcken och Hammarby – en match där vi håller värdens favoritskap som stort, större än oddssättarna antyder.

Av tabellplatserna att tyda är det mitten mot botten – men å andra sidan; endast tre pinnar skiljer lagen åt. Så pass tätt är mittenskiktet av Allsvenskan och varenda tappad pinne kan komma att bli förödande till när allt ska summeras.

Häcken inledde spelåret på ett katastrofalt vis, men bara växte och växte – mycket tack vare att anfallsspetsen Paulinho Guerreiro kom tillbaka när Häcken, med den spelstilen de har, är av stort behov av just det – en spets som är vass.

Nu innehar göteborgarna åttondeplatsen i tabellen och siktet är på att studsa upp ytterligare; eventuellt utmana om Europabiljetterna, som de var tippade på förhand.

Hammarby står som tredjejumbo, på kvalplatsen som leder neråt i seriesystemet, men avståndet upp till säker mark är, som nämnt, kort – men det handlar om att inte hamna i en svacka nu och tappa mark gentemot konkurrenterna strax ovanför.

Båda lagen står försvagade med avbräck, ett par skador hit och dit, samt att Häckens Jasmin Sudic och Mohammed Abubakari är avstängda. Hammarby har mittfältsmotorn Johan Persson out, också avstängd.

Häcken snäppet vassare

Även fast Hammarby i ärlighetens namn varit förtjänta av en större skörd sett till deras prestationer under våren, ska det ändå skilja ett snäpp mellan dessa parter.

I min bok är Häcken en kraft att räkna med, en som ska kunna utmana om Europaplatserna medan Hammarby på sin höjd är av mittenmaterial. Två stora avbräck till trots – vi lutar åt att Häcken ska lösa en rätt bekväm trea här.

På hemmaplan brukar Häcken alltid vara svåra att handskas med. Offensiven är sylvass, vilket visades upp under vårslutspurten. Känns som en passande uppgift att ställas mot ett Hammarby med bräckt självförtroende och som brukar ha det oerhört svårt på resande fot.

Allt över 1,75x för hemmavinsten bör ses som spelvärt, och nu får vi 1,88 x insatsen för Häcken -0,5 mål (asian handicap) – detsamma som den raka ettan – hos Bet365. Givet investeringsobjekt!

Speltips:

Speltips: Häcken -0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 9/7
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Parameters:

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 54%
X: 26%
2: 24%
Över 2,5 mål: 63%
Under 2,5 mål: 40%