Häcken Helsingborg 31 juli 2016

Speltips, Häcken – Helsingborg 31/7: Det ska skilja en klass

Allsvenskan vänder och den andra halvan av dubbelmötet mellan Häcken och Helsingborg ska spelas. Bravida Arena är platsen och därifrån testar vi ett handikappspel värt 1,83 x insatsen.

Halva serien är avverkad och nu vänder den.

För exakt vecka sedan spelade just dessa två, då på Olympia – en match som Häcken kunde vinna med två mål mot noll efter mål från John Owoeri samt Tefu Mashamaite. Nyförvärvet Alhassan Kamara, senast från Örebro SK, fick 30 minuter på planen. Kan han kanske till och med få starta här? En toppspelare, allsvenska mått mätt, är det i alla fall.

Efter en hemsk start på spelåret, har Häcken bara växt med tiden. De är placerade på sjundeplatsen just nu och ska inte viftas bort från Europadiskussionen. Helsingborg är i en klart mer prekär situation och har inte mer än tre pinnar ner till kvalplatsen mot Superettan från den tolfteplats de parkerar på.

Bara en anfallare i truppen

När Helsingborg väl kommer upp i nivå, kan de ställa till det för vilken allsvensk konkurrent som helst – men som situationen är just nu? Nja, här är känslan att Häcken tar en komfortabel vinst – precis som i den omvända matchen förra veckan.

På Olympia, när Häcken alltså vann med 2-0, var skillnaden uppenbar. Det skilde ett par klasser – som ett klassiskt botten mot toppen-möte, fastän tabellsituationen inte riktigt ser ut som sådan.

Nu spelas matchen på Bravida Arenas plastmatta – stor fördel för Häcken där.

Dessutom har Helsingborg enorma skadebekymmer, större än senast, och den enda anfallaren i truppen är Jordan Larsson. Svårt för honom att bära offensiven helt ensam. Värden saknar spetsen Paulinho, men det finns acceptabla ersättare.

Häcken -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid uddamålsvinst – spelas till 1,83 x insatsen hos Bet365. Hämta din bonus på 1 000 kronor hos dem här!

Speltips:

Speltips: Häcken -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 31/7
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 65%
X: 21%
2: 15%
Över 2,5 mål: 65%
Under 2,5 mål: 38%