Speltips, Häcken – Örebro 14/8: Sårbar hemmafavorit

Spelbloggare Publicerat: 13 August 2016

En helt öppen match lurar bakom hörnet när BK Häcken välkomnar Örebro SK till Bravida Arena. Göteborgarna presenteras som stora favoriter – lite väl stora, undrar vi?

Här är det är tre, eller för den delen två, pinnar som alldeles oavsett ska fördelas på den övre tabellhalvan.

Häcken hittas på femteplatsen med 27 inspelade pinnar – exakt samma antal som sexan Örebro. Endast målskillnad skiljer dem åt. Ska dock nämnas att Häcken har en match mer spelad redan nu och att ÖSK således, i alla fall inför den här matchen, sitter i förarsätet mot söndagens motståndare.

Europahoppet lever också alltjämt för båda parter. De har tre pinnar upp till fyran AIK och sedan fem till Blåvitt, som precis liksom Häcken har 18 matcher spelade. En bortavinst skulle med andra ord innebära att ÖSK hamnar i en oerhört intressant position inför hösten.

Häcken för stora favoriter

Vidöppet, var det. Detta borde kunna sluta exakt hur som helst och därför är det lite förvånande att Häcken presenteras som så pass massiva favoriter.

Såväl Häcken som ÖSK kommer från 1-3-förluster mot IFK Norrköping. De förstnämnda har kanske varit lite mer formstarkt dessförinnan, men Örebro har också haft ett extremt tufft spelschema de senaste veckorna vilket kan förklara den mindre bra raden. Känns också som att de varit förtjänta av mer, av prestationerna att tyda.

Häcken har, sedan tidigare, storskytten Paulinho skadad och nu i veckan såldes dessutom Samuel Gustafson till italienska Torino. Därmed saknar de deras vassaste spets i anfallet och deras viktigaste dirigent, framspelare. Den sistnämnda kommer saknas enormt; hans frånvaro kommer märkas av rejält. Kanske redan här, till och med?

Det har funnits ett par frågetecken i ÖSK:s trupp, men positiva besked har lämnats i helgen. Både den svenska OS-kaptenen Astrit Ajdarevic och nyförvärvet Nahir Besara, från Hammarby, är med i truppen. Positivt!

Hur som helst; att värdet finns på spelen till ÖSK:s favör är tveklöst.

Örebro +0,75 mål (asian handicap) – halv förlust vid uddamålsförlust – spelas till dubbelt betalt hos Bet365, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Örebro +0,75 mål (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 14/8
TV:  cmorelivetva logo cmorefotboll logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: