Speltips, Halmstad – Dalkurd 23/5: Fint värde från Örjans Vall

Spelbloggare Publicerat: 22 May 2016

Jakten på de allsvenska biljetterna fortsätter. Topptippade Halmstad tar emot toppaspiranten Dalkurd på Örjans Vall, varifrån vi plockar ut en vinnare.

Klassiska Halmstad och ett Dalkurd som stormar framåt i seriesystemet. Gemensamt har de dock att de båda har siktet på Allsvenskan anno 2016/17.

Den bättre sitsen är Halmstad i. De skulle vid händelse av en trea återta förstaplatsen från Sirius i tabellen. Hittills har de vunnit sex matcher medan två förlorats. Försvarsspelet är löjligt stabilt och så lite som tre baljor har släppts in på dessa matcher.

Dalkurd står parkerade som sexa med en lite mer blandad resultatrad i 3-3-2. Varit en hel del upp och ner; fina prestationer som följs upp av sämre sådana. Är det någonting som saknas, är det rutinen och stabiliteten. Finns det kraft till en skräll?

Halmstad snäppet bättre

Att Dalkurd ska kunna ställa till det för vilken Superettankonkurrent som helst är tveklöst, men här lutar vi åt att Halmstad kammar hem en trea till tabellen.

Allt som allt bör viss klasskillnad råda – det skulle förvåna om Dalkurd inte var en bra bit bakom Halmstad när spelåret ska summeras. Gästerna ska inte ha kvalitén att studsa upp i det svenska finrummet – ännu. Framtiden ser dock positiv ut.

Dalkurd är också drabbade av en del tuffa avbräck. George Moussally samt Mathias Ahlnander är tveksamma för spel medan Tom Söderberg, skadad, och Predrag Randjelovic, avstängd, med all säkerhet är out. Halmstad har ännu inte släppt deras skaderapport, men truppstatusen har sett bra ut. Skulle inte påverka alltför mycket om en eller ett par spelare saknades.

Halmstad är fasansfullt stabila; radar upp vinsterna och de hållna nollorna. Dalkurd lär plocka merparten av deras pinnar på plast – och som bekant pryder naturgräs Örjans Vall. Betydande faktor.

Undertecknad satt och hoppades på att vi skulle få dubbelt betalt för den raka ettan – i skrivandets stund erbjuder William Hill hela 2,15x för den och då skickar vi in polletterna. 2-0/1?

Speltips:

Speltips: Halmstad vinner, rak etta
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:30, måndag 23/5
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo tv4sport logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: