Speltips, Halmstad – Ljungskile 16/5: Det ska skilja en klass

Spelbloggare Publicerat: 15 May 2016

Halmstad stormar tillbaka mot Allsvenskan och när ett Ljungskile ur form kommer på besök till Örjans Vall är valet av spelobjekt inte speciellt svårt.

Ur Allsvenskan – tillbaka direkt? En hel del osäkerhet runt Halmstad; vilken kvalité de besitter och huruvida de skulle kunna utmana om en biljett uppåt. Svaret känns rätt klart efter sju matcher spelade, varav fem vunnits och två förlorats – att detta HBK ska ha alla möjligheter att inte bara komma tillbaka till det svenska finrummet, utan också vinna hela Superettan.

För tillfället (texten skriven innan AFC Uniteds match) står Halmstad som tvåa i tabellen med en pinne upp till AFC. Sirius under hittas på samma antal pinnar, men med en match mer spelad. Bra möjlighet att se till att få lite andrum.

Ljungskile känns som ett klassiskt mittenlag detta spelår – och precis så har de inlett. Två vinster, tre kryss och två förluster är facit, vilket placerar dem på åttondeplatsen. Mestadels målsnåla och tillknäppta fajter har bjudits på, men senast spelade man 2-2 hemma mot Frej efter att ha fått in kvitteringsbaljan i den 86:e minuten.

Ettan är motiverad

Gillar oddsen på spelen till Halmstads favör.

Dels ska det skilja en klass här. Halmstad är av toppmaterial – Ljungskile, som nämnt, mittendito. På hemmaplan väntas HBK vinna det mesta och de kommer från en meriterande derbyvinst mot Varberg – på bortaplan. Där satt också vårt dnb-spel på dem.

Stabiliteten har utmärkt HBK; hur de jobbar systematiskt och stänger till ytorna bakåt effektivt. Fem av de sex senaste matcherna har alla vunnits och nollan hållits i samtliga. Grym statistik.

Värre för LSK. 2-2 senast mot Frej senast var en besvikelse och på bortaplan har man två raka 0-1-förluster – mot AFC United och Syrianska. Förvisso plastunderlag då, men sämre kvalité på dem kontra Halmstad.

Form, klass och hemmaplan – allt talar för Halmstad.

Ska skilja så pass mycket att 1,75 x insatsen motiverar ett spel på den raka ettan. 1/2-0?

Speltips:

Speltips: Halmstad vinner, rak etta
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Expekt (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:30, måndag 16/5
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: