8 augusti 2017 Syrianska Norrby

Speltips, Halmstad – Syrianska 6/6: Toppen mot botten

Toppen möter botten i Superettan. Halmstad, som kan kliva upp på toppen av kullen, tar emot jumbon Syrianska på Örjans Vall. Given etta?

Det är hård turbulens i Syrianska just nu. De hittas på jumboplatsen med nio inspelade pinnar på 10 matcher, tränaren Bosko Orovic har lämnat och assisterande Steven Younan – 25 år och ekonom – tar över skutan tillfälligt. Inte den enklaste av situationer och det handlar för spelarna om att vara professionella nu.

Desto bättre ställt i Halmstad. Den klassiska klubben ser ut att studsa upp tillbaka i Allsvenskan på direkten; skulle vid händelse av minst oavgjort kliva förbi AFC United, som har en match mer spelad, i toppen. En trea skulle se till att fyra pinnar skiljer till kvalplatsen och sex till död mark. Bra ställt, var det.

HBK vinner enkelt

Kan knappt hitta en faktor som talar för att Syrianska ska stjäla någonting av värde från Örjans Vall. De har utlovat att spelarna kommer fajtas rejält – och det tvekar jag inte en sekund på, men i nuvarande form och med den klasskillnad som råder ska inte det räcka. Framförallt inte med en 25-årig ekonom vid rodret…

Nu saknar Syrianska dessutom Louay Chanko, avstängd, som är ovärderlig på mittfältet, och anfallaren Sasha Aneff har lämnat.

Halmstad fortsätter skövla fina resultat. Senast plockades en 2-1-vinst i en tuff bortamatch mot Örgryte och resultatraden 7-1-2 sitt tydliga språk. Därtill – endast fyra insläppta mål på dessa tio matcher. Galet facit!

På det får HBK tillbaka Simon Silverholt i speldugligt skick. Extremt viktig pjäs i jakten på en allsvensk biljett.

Syrianska trivs klart bäst på plastunderlag – Örjans Vall pryds av vanligt, naturligt gräs. En faktor som inte ska underskattas och visats oerhört betydande i den svenska fotbollen.

Ettan finns till 1,75 x insatsen hos Expekt och det är mer än spelvärt.

Speltips:

Speltips: Halmstad vinner, rak etta
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Expekt (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:00, måndag 6/6
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 57%
X: 27%
2: 20%
Över 2,5 mål: 49%
Under 2,5 mål: 56%