22 juli 2017 Halmstad Sundsvall

Speltips, Halmstad – Värnamo 23/6: Smakrikt målspel testas

Serieledande Halmstad tar emot superskrällen Värnamo på Örjans Vall och med det tanke på hur värden presterade defensivt senast är ett målspel till 1,95 x insatsen av starkt intresse.

Halmstad, som varit strålande i starten av Superettan, står på toppen av kullen i serien och har gjort det klart och tydligt att de ska tillbaka till finrummet, Allsvenskan, omgående. 26 inkasserade pinnar på 13 matcher är ett fenomenalt facit i en såhär pass tät serie.

Vad hände senast, då? HBK åkte på en rejäl känga från nedflyttningshotade Frej. Resultatet? 2-5. Det innebär att insläppta mål-skörden fördubblades från match 12 till 13.

Gästande Värnamo är en av de klubbar som överraskat mest – i positiv bemärkelse – i årets upplaga av Superettan. Istället för att vara inblandade i bottenfajten, står de parkerade som femma, bara med tre pinnar upp till positiv kvalplats och ytterligare en till topp två. Finns det kraft att lyfta ännu närmare toppen?

Kommer från en usel försvarsprestation

Som Halmstad presterade senast – spelarna utstrålade amatörmaterial – är det svårt att tro att Värnamo inte ska kunna pressa serieledaren.

Värnamo ska, trots deras mindre namnstarka spelarkapital, inte underskattas, vilket de visat vid upprepade tillfällen under spelåret. Framförallt har man fått fart på anfallsspelet – och hanterar såväl att föra matcherna som att kontra – och i åtta av de nio senaste matcherna har nätet hittats vid minst ett tillfälle.

Känns som ett utmärkt tillfälle att ställas mot Halmstad, som var rejält svajiga senast. Kurvan talar också för att motståndarna hittat recept för att såra HBK:s försvarslinje, som tillsammans med mittfält och anfall utgjorde ett fantastiskt stabilt lag i början av säsongen.

Och på hemmaplan ska det extremt mycket till för att Halmstad ska lämna en match mållösa…

Slutsats? Båda lagen gör mål spelas till 1,95 x insatsen hos Unibet.

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:30, torsdag 23/6
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 52%
X: 27%
2: 24%
Över 2,5 mål: 49%
Under 2,5 mål: 54%