Speltips Werder Bremen Wolfsburg 7 juni 2020

Speltips, Hamburger SV – Werder Bremen 22/4: Spelvärde uppgrävt

Bottenstridsbatalj står på schemat i tyska Bundesliga – Hamburger SV och Werder Bremen ryker ihop Volksparkstadion. Vi undrar om oddsen inte är lite väl tätt satta på 1X2-marknaden?

Det är löjligt tätt runt bottenstrecket inför slutspurten av seriespelet. Mellan kvalplatsplacerade Werder Bremen och just HSV, fyra platser ovan, är avståndet på så lite som tre pinnar. Även fler parter kan komma att bli inblandade i den hetlevrade striden. Nästjumbon Frankfurt har fortfarande en relativt stor chans att studsa upp.

Med andra ord – en rejält ångestfajt är att vänta. En sådan vars resultat i slutändan kan betyda skillnaden mellan överlevnad i och degradering från förstadivisionen. När det bara återstår fyra matcher när det är så pass tätt, då är varenda pinne av största möjliga betydelse. Och vinst skulle en hemmavinst, i praktiken, betyda att HSV:s kontrakt är säkrat?

Hemmafördel trots statistiken

Och här på Spelbloggare.se ser vi i alla fall Hamburgers chans till detta, att säkra kontraktet, som klart snäppet större än oddssättarna antyder. Tillräckligt stor skillnad för att hitta värde på flera typer av marknader – vi finner intresse för framförallt en av dem.

Nu har både HSV och Werder Bremen snäppet bättre borta- kontra hemmastatistik, men det är knappt och förstås är det en fördel att spela på hemmaplan i en match som denna – när tempen är så pass upphöjd. Tonen ska sättas!

Dessutom är det främst så att bortalaget slagit hårt mot de bättre konkurrenterna på resande fot, snarare än de sämre sådana. De i klass med de själva.

Stort avbräck för värden med keepern René Adler out, men det borde inte påverka alltför mycket.

Det omvända mötet med detta vann HSV med tre mål mot ett och även fjolårets identiska fajt vanns. Varit rätt hemmabetonade resultat allt som allt över de senaste åren.

Hemmafördelen får oss att slussa in polletterna på värden – de spelas med +0 mål (asian handicap) till 1,81 x insatsen hos Bet365. Det borde väl ändå kunna spelas åtminstone fem punkter neråt? Oddsdropp kan vara att vänta – investera illa kvickt!

Speltips:

Speltips: Hamburger SV +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: 10Bet (UNIK: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, fredag 22/4
TV:  (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 40%
X: 28%
2: 33%
Över 2,5 mål: 57%
Under 2,5 mål: 47%