Speltips, Hammarby – Djurgården 17/10: Uppskruvat Stockholmsderby på schemat!

Spelbloggare Publicerat: 16 October 2016

Ett slutsålt Stockholmsderby sätter fart på den nya fotbollsveckan – Hammarby och Djurgården möter varandra på den arena de delar, Tele2 Arena. Kan ”Blåränderna” hämta hem deras första derbytrea på 14 matcher?

Bara fem matcher återstår av Allsvenskan och då har såväl Hammarby som Djurgården säkrat kontraktet i serien – och nu är det mer eller mindre bara en ”match i tabellen” över vilken sida som ska vara över den andra. Inför kampen står Hammarby på 35 pinnar, en niondeplats, och DIF på 34 stycken, som tia.

Och tempen inför matchen är skållhet, tabellsituationerna till trots. Tele2 Arena är slutsåld och intresset runtomkring enormt.

En av sakerna som står i strålkastarljuset är förstås Djurgårdens katastrofala derbyfacit, matcherna mot AIK och just Hammarby inräknade, med hela 14 avverkade efter varandra utan vinst. Och då handlar det inte om att de varit mil efter konkurrenterna de senaste åren, snarare tvärtom i fallet mot HIF.

Linan passerats vid samtliga tillfällen

Av statistiken och historien att tala vore en skräll – Hammarby ställs ut som ”dogs” – motiverad att spela, men vi känner oss inte helt bekväma med det med tanke på vilken kvalitet Djurgården visat upp under Mark Dempsey i allmänhet och de senaste matcherna i synnerhet.

Men även Hammarby var i fin form före uppehållet och då var det försvarsspelet som utmärkte sig – tvärtemot från tidigare – och mittbacksparet Joseph Aidoo-David Boo Wiklander har höjts till skyarna. Nu riskerar dock den sistnämnda missa matchen på grund av familjeskäl.

Derbyna på Tele2 Arena blir mer eller mindre alltid rena målpartajen, med mindre fokus på duellspelet än vad man annars varit normen i derbymatcherna under 2000-talet och även dessförinnan. Intensiteten bidrar snarare till ren hawaiifotboll och två parter som byter målchanser med varandra. Detta är inte bara inkluderat matcherna när dessa två möts, utan även när de ställs mot AIK.

Om vi tittar på de fyra inbördes matcher som spelats på Tele2 Arena har en bjudit på exakt tre mål och resterande tre på fyra. Statistik som får tala för sig självt.

DIF var i fantastisk målform före uppehållet och har en offensiv i absolut toppklass. Däremot såg försvarsspelet svajigt ut senast mot Örebro, i 3-2-vinsten på just Tele2 Arena. Liknande nu?

Målen bör vara nära till hands på nytt och vi spelar över 2,75 mål (asian handicap) – halv vinst vid exakt tre baljor – till dubbelt betalt hos Bet365, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Över 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 17/10
TV:  cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: