Speltips, Hammarby – J-Södra 23/4: Målspelet synas till 1,87

Spelbloggare Publicerat: 22 April 2016

Åter på rätt spår – Hammarby har sett oerhört bra ut de senaste matcherna. Kan de kamma hem ännu en betydelsefull trea, när nykomlingen tillika överraskningen Jönköping Södra tar plats på Tele2 Arena?

Två helt värdelösa insatser inledde Hammarby det allsvenska spelåret med – för att mynten sedan vänts kvickt. Helsingborg krossades med 5-1 på Tele2 Arena och i derbyt mot succélaget Djurgården skrevs vinstsiffrorna 3-1. Förklaringen? Finns givetvis många, men en av de stora är – Erik Israelsson. Fyra mål och två assister har han stått för.

Nästa hinder som ska försöka stoppa stockholmarnas resa uppåt i tabellen är alltså J-Södra, som efter en evighet nådde upp till det svenska finrummet till detta spelår igen.

Faktum är att J-Södra, tillsammans med Djurgården och Norrköping, kammat ihop flest poäng i hela serien – nio stycken på fyra matcher. Med andra ord: tre vinster och en torsk. Över all förväntan och endast 17 pinnar till behöver spelas in för att hamna på den nivån som krävdes för att överleva i Allsvenskan förra året.

J-Södra faller ihop?

Givetvis kommer J-Södras succé avta – de ska och kommer tillhöra den undre tabellhalvan. Det är inte sällan nykomlingar skräller till det rejält i de första matcherna, för att sedan falla ihop i ”normal” nivå och därmed också dippa i tabellen.

Förrförra veckan förlorade de dessutom med 1-2 borta mot Örebro – siffror som hade kunnat vara större. Eller kanske till och med borde varit så. Storheten i prestationen i 1-0-vinsten mot Gefle senast ska inte överdrivas.

Det är en återkommande tendens att Hammarby brukar överskattas av oddssättare och marknad, men här vill undertecknad mena att det faktiskt finns värde i spelen till deras favör. Insatsen mot lokalkonkurrenten DIF var helgjuten och i krossen mot HIF likaså. Offensiven har fått fart, vilket åtta mål i dessa matcherna också visar på.

Stort minus för J-Södra med keepern Anton Cajtoft out – han kommer inte tillbaka fören nästa säsong. Defensivt avbräck.

Sist lagen möttes var på just Tele2 Arena, 2014, och då vann Hammarby med förkrossande 5-0 – en vinst som innebar säkrat avancemang till Allsvenskan. Även bortamötet vanns stort – med fyra mål mot noll. Positiva minnesbilder för en handfull av spelarna att plocka fram.

Hammarby över 1,5 mål spelas till 1,87x hos Redbet.

Speltips:

Speltips: Hammarby över 1,5 mål
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (UNIK: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 23/4
TV:  cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: