Speltips, Hapoel Be’er Sheva – Southampton 29/9: Tillknäppt att vänta?

Spelbloggare Publicerat: 28 September 2016

Hapoel Be’er Sheva är en uppstickare modellen större i den israeliska fotbollen och när de får besök av Southampton i Europa League, investerar vi polletterna på ett målobjekt värt 1,89 x polletterna. Tillknäppt eller målpartaj, vad är att vänta?

Saker håller på att falla på sin plats för Southampton, sakta men säkert. Spelarförlusterna var stora inför det här spelåret och rockader blev det även på tränarfronten, var fransmannen Claude Puel hämtades in. Efter en tveksam start har man nu fått ihop det; löst fyra raka vinster, varav två i serien, en i Ligacupen och en i just Europa League.

Trots viss rotation – det kan vi även räkna med här – från Southampton i EL-premiären, lyckades man vinna med hela 3-0 över Sparta Prag.

Uppstickare var det, ja. Hapoel Be’er Sheva har blivit en del av den israeliska klubbfotbollens topp. Förra året överraskade de rejält och vann till slut serien för första gången sedan 1975/76 och ser alltjämt intressanta ut nu. Förvisso ”bara” en tredjeplats med fem matcher spelade, men mycket återstår och tabellen har ännu inte satt sig.

Även israelerna stod för en superb prestation i EL-premiären. Som en blixt från klar himmel städades italienska Inter undan med 2-0 – på bortaplan! Förra omgångens största skräll?

Intressant sidofakta är att ett svenskt domarteam, visselpipan håller Stefan Johanesson i, ska döma den här fajten.

Målpartaj? Nja…

Fastän vi kan räkna med viss rotation på nytt från Southampton är känslan att de på allvar vill satsa på Europa League, vilket såväl prestationen som startelvan i matchen mot Sparta Prag visade på. Här presenteras man, såklart, som favoriter – men visst borde ”The Saints” vara rätt nöjda med ett kryss på förhand?

Inte minst på hemmaplan har Be’er Sheva sett stabila ut, men även bortaprestationen mot Inter var fenomenal. Succéreceptet? Ett solitt försvarsspel.

Nu kommer Southampton, som är så försvarsstarka, på besök. De har hållit nollan i fyra matcher och lär inte kliva ut alltför hårt här.

Och med vinsten över Inter i bagaget, skulle även israelerna kunna köpa ett kryss på förhand. Delad pott skulle betyda att båda parter fortfarande är i förarsätet i jakten på slutspelsbiljetterna.

Så, två parter som kliver ut med viss försiktighet? Det är i alla fall vad jag tror att vi kommer få se.

BLGM – nej spelas till 1,89 x insatsen hos Redbet, som ni får 2 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör INTE mål
Odds: 1,89 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 29/9
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: