AIK Europa FC 14 juli 2016

Speltips, Helsingborg – AIK 28/4: Ännu ett målpartaj?

Öppna spjäll både bakåt och framåt – så har det sett ut för Helsingborg och AIK under den allsvenska seriestarten. Är ännu ett målpartaj att vänta när lagen möter varandra på Olympia?

Det krävdes tre plattmatcher för att Helsingborg skulle vakna till liv och Henrik Larsson har fått lite andrum på tränarposten. Efter genomklappningen mot Hammarby, där förlustsiffrorna skrevs förnedrande 1-5, har man vunnit hemma över Falkenberg och borta mot Kalmar – prestationen i den sistnämnda matchen var oerhört imponerande. Offensiven sprudlade!

Gästerna från Solna, AIK, har varit en hel del upp och ner. Allt som allt är det dock svart på vitt – att mer ska krävas. Efter 2-1-vinsten över den tippade toppkonkurrenten, men som nu är och tampas i botten, Elfsborg, blev den samlade poängskörden åtta pinnar – 2-2-1 i resultatraden. Trean var dock allt annat än rättvisande för solnaiterna; två målvaktstabbar och ineffektivitet från boråsarna bäddade för den plockade trean.

Inte mycket nytt på skadefronterna att nämna. HIF återfår Johan Mårtensson, men har alltjämt flera viktiga pjäser out. Beskeden inte helt klara för AIK. Situationen ser dock ut att vara densamma.

Goda målmöjligheter

Öppna spjäll både bakåt och framåt, som nämnt.

Inte minst har detta synts hos Helsingborg, som blandar katastrofalt försvarsspel med vassa, samlade attacker. Det är bara att titta på målskörden i de matcher som spelats: 5, 4, 6, 4, 2. Rena hockeysiffrorna.

Visade dessutom på styrka att kunna vända 1-2 till 3-2 borta mot Kalmar senast. Fanns kvalité när positionerna pushades upp.

AIK har inte heller fått försvarsspelet att klicka, men levererar framåt. Ungdomarna framme i banan, Alexander Isak och Carlos Strandberg, bildar ett slagkraftigt och svårstoppat anfallspar och från mittfältet levereras alltsomoftast bra framspelningar. Sett mindre bra ut bakåt och det var rent flyt att bara ett mål släpptes in mot Elfsborg förra veckan.

De tre senaste matcherna för AIK har klivit över 2,5 mål. Detsamma i HIF:s fyra senaste. Skön statistik att ha på sin sida när man sitter på ett överspel.

Gillar helt enkelt målmöjligheterna och att det blir minst tre baljor i matchen spelas till 1,75 x insatsen hos Mybet.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 28/4
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 33%
X: 28%
2: 41%
Över 2,5 mål: 57%
Under 2,5 mål: 45%