Speltips, Helsingborg – Elfsborg 10/7: Skrällen nära till hands?

Spelbloggare Publicerat: 9 July 2016

Den allsvenska omstarten är snart fullbordad. På Olympia får ett kapabelt Helsingborg besök av Elfsborg, som har problem på naturgräs, och då ska väl skrällen vara nära till hands – eller?

Var dessa klubbar står för närvarande, det är oklart.

Elfsborg, som alltid väntas utmana om titeln i första hand och Europabiljetterna i andra hand, har inte nått upp i önskvärd nivå och parkerar på en blek åttondeplats i den haltande tabellen med resultatraden 4-4-4. Glappet till toppen kan dock minskas rejält och vid händelse av en trea skulle situationen se klart ljusare ut.

Värden hittas två pinnar under motståndarna från Borås, men där var hoppet om en succé inte i närheten av lika stor. Klubben har brottats med ekonomiska problem och i sin tur spelartapp – men när Helsingborg väl kommer upp i nivå, då imponerar de, men lägstanivån är alltför låg. Handlar om att hitta en balans för Henrik Larssons manskap framöver.

På truppfronterna har det inte hänt överdrivet mycket.

Ettan är smakrik!

Köper inte alls det stora favoritskap som Elfsborg plitas ut med av oddssättarna.

Anledningen? Det är enkelt – den bristande kvalitén på naturgräs. Skörden på plast respektive gräs är betydande för boråsarna och har varit så under flera år. Orsakerna till denna markanta skillnad är flera, men det behöver vi inte leta oss ner i djupet på.

Under spelåret har Elfsborg bara vunnit en match på naturgräs – och det var mot hopplöst usla Falkenberg.

På hemmaplan är Helsingborg kapabla till mycket; statistiken är fin och såväl AIK som Malmö har besegrats på Olympia. Stora meriter och nu är det ett klart mer passande motstånd som väntar.

Skrällen – ska det ens tituleras som en sådan? – känns nära till hands och den raka ettan spelas till 3,05 x insatsen hos Betsson, som ni får en unik bonus hos som läsare hos oss – på 1 000 + 200 kronor!

Speltips:

Speltips: Helsingborg vinner, rak etta
Odds: 3,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (Unik: 1 000 + 200 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 10/7
TV:  cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: