Helsingborg Gefle 5 augusti 2016

Speltips, Helsingborg – Gefle 5/8: Målpolletter skickas in

Fredagen bjuder på en allsvensk match – från OIympia, var ett Helsingborg i utsatt position gästas av tabelljumbon Gefle. Förutsättningarna bäddar för en öppen historia och vi investerar i ett målobjekt till strax under dubbelt betalt.

Att påstå att det krisar är kanske att ta i, men Helsingborg är ändock i en rätt tuff situation. De slåss inte bara meot ekonomiska bekymmer, utan står också så lite som fyra pinnar från kvalplatsen neråt i systemet. En sak som oroar är ojämnheten – prestationerna och resultaten kan skifta mellan fantastiska och usla från vecka till vecka, även om det blivit mer av den sistnämnda varan.

För Gefle är det ännu mörkare. De snittar löjligt låga 0,5 poäng per match och hittas således, tillsammans med Falkenberg på samma antal pinnar, på de två nedflyttningsplatserna och om kontraktet ska kunna räddas, då måste saker börja hända omgående. Upp till kvalplatsplacerade Djurgården skiljer 7 poäng – ett rätt rejält glapp i en bottenstrid – och till säker mark ytterligare två.

Som ni förstår, det är tre extremt betydelsefulla pinnar på spel…

Skadeproblemen är fortfarande stora för Helsingborg, men något lättade. Nu finns inte bara Jordan Larsson tillgänglig på anfallsposten, utan han får sällskap av Matthew Rusike. Däremot missar mittbacksklippan Peter Larsson, avstängd, matchen.

Öppet och målrikt?

Ja, visst luktar det här målrikt?

Det är två av seriens absolut sämsta försvar som ställs mot varandra, och offensivt ska de vara kapabla, även om det för Gefles del inte kan läsas av i statistiken. Det finns absolut mer att ta av – och här ska de ha alla möjligheter att i alla fall få pryda målprotokollet.

Vi kan räkna kallt med att Helsingborg vill pusha upp tempot här; siktet är, förstås, inställt på tre pinnar när en av de tunnaste motståndarna i serien kommer på besök. Kan öppna upp det hela, och Gefle är som säkert bekant starka i omställningsspelet.

Nu har båda lagen haft ett par målsnåla matcher på sistone, men siffrorna har inte riktigt speglat matchbilderna och chansfördelningen.

Nu får värden ett nykomponerat mittbackspar, med 19-årige Felix Bindelöv som ersättare för Peter Larsson. Stort, stort minus.

Över 2,5 mål & BLGM – ja spelas som en hopknåpad kombination hos Bet365, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål & BLGM – ja
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:30, fredag 5/8
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 58%
X: 24%
2: 20%
Över 2,5 mål: 61%
Under 2,5 mål: 42%