Speltips, Helsingborg – Halmstad 20/11: Där hamnar den allsvenska biljetten

Spelbloggare Publicerat: 19 November 2016

Var hamnar den allsvenska biljetten – hos Helsingborg eller Halmstad? Det är fördel de förstnämnda inför returen på Olympia och därifrån väljer vi sida.

Tredjejumbon i Allsvenskan mot nummer tre i Superettan. Historiskt har det varit fördel de allsvenska klubbarna i kvalet – och det är just Helsingborg som sitter i förarsätet inför returen, även om situationen hade kunnat vara klart bättre.

Faktum är att HIF, på bortaplan, skickade in matchens första balja så sent som i den 76:e minuten med ett läckert avslut signerat Adam Eriksson. Och när HBK:s Adnan Kojic blev utvisad bara minuten därpå var den allsvenska biljetten som i hamn. Men! Med en man mer på planen stötte Frederik Helstrup in bollen i egen kasse minuter från slutet och nu lever den här historien ändå.

Favoritskapet, som var rätt stort på förhand, är dock förstärkt för Helsingborg i och med det positiva bortaresultatet; förlust undviken och mål framåt.

Saknar två fjärdedelar av backlinjen

Nu saknas alltså Kojic för Halmstad och även kaptenen tillika mittbacksklippan Fredrik Liverstam saknas och det tunnar ut försvarslinjen enormt. Defensiven, som annars varit styrkan i detta Halmstad, är alltså klart försämrad – två av fyra startpjäser ur backlinjen out.

Vad talar då för Halmstad? Inte överdrivet mycket, menar vi.

Möjligen att Halmstad var snäppet bättre i det inledande mötet, men det var på hemmaplan och förutsättningarna helt annorlunda.

Precis som nämndes inför det första mötet; Helsingborg är flera nivåer bättre och de borde se till att ha löst den här biljetten redan under ordinarie speltid. Svårt att se de svika, i synnerhet så formstarka som de varit i slutet av spelåret – detta medan Halmstad fallit ihop som ett korthus.

2-0?

Helsingborg -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de bara vinner med uddamålet – investeras i till 2,28 x insatsen hos Unibet. Om du saknar ett konto hos dem, öppna ett och hämta din 1 000-kronorsbonus på direkten!

Speltips:

Speltips: Helsingborg -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,28 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 13:30, söndag 20/11
TV:  cmorefotboll logo tvtolv logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: