26 april 2017 IFK Göteborg Hammarby

Speltips, Helsingborg – Hammarby 30/9: Oddssättarna kan inte skilja dem åt – det kan vi!

En allsvensk match har vi att se fram emot under fredagskvällen – och den står kvalplatsplacerade Helsingborg och formstarka Hammarby för, på Olympia. Oddssättarna ställer ut oddsen nära på fifty-fifty och kan inte skilja lagen åt – men det kan vi.

Det ser inte alls ljust ut för Helsingborg i jakten på förlängt kontrakt i Allsvenskan. Bara en av de tio senaste matcherna är vunnen och man har halkat ner till kvalplatsen mot Superettan och håller dessutom på att bli ifrånkörda av konkurrenterna ovan. Tre pinnar skiljer upp till Sundsvall precis ovan och underifrån jagar Gefle, just nu med ett avstånd på sju poäng.

Blir det tack och adjö för krisande och klassiska Helsingborg i Allsvenskan? Mycket talar för det…

Hammarby var bara för ett par månader sedan en av de största kandidaterna till att trilla ner på just den där kvalplatsen som Helsingborg innehar – men stockholmarna har hittat stilen, och det med besked, och nu skiljer hela tio pinnar dem från farozonen. Kontraktet i hamn redan nu? Ja, självklart.

Trupperna är inte presenterade i skrivandets stund. Helsingborg lider fortfarande av stora skadebekymmer och här är även Lalawélé Atakora avstängd. Gästernas enda nämnvärda avbräck är på avstängda Erik Israelsson – en av seriens formstarkaste spelare.

Gästerna ska vara klara favoriter

Enkla matcher i Allsvenskan, de existerar inte. I synnerhet inte på bortaplan. Men visst bör Hammarby vara rätt klara favoriter här?

Helsingborg är helt ur slag; har 1-1-8 i formraden de tio senaste matcherna. Då kom dessutom vinsten mot ett nästan lika formsvagt Sundsvall på hemmaplan, med minst möjliga marginal. Krisen är fortfarande total och det är inte mycket som talar för att Henrik Larsson och hans mannar ska kunna vända på det här.

Och situationen är närmast helt omvänd för Hammarby. Bara en av de tio senaste matcherna har förlorats – extremt knappt mot Häcken – och det finns flera saker som förbättrats, inte minst defensiven. Gästerna har varit extremt svåra att få hål på och framåt finns det flera spelare som levererar.

Givetvis enormt avbräck med Erik Israelsson borta för Hammarby, men det är just vid dessa tillfällen man kan komma undan med avbräck som sådana – när allt rullar på. Dessutom är Helsingborg svårt skadeskjutna och avstängde Atakora lämnar ett stort tomrum.

Hammarby +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – spelas till 1,93 x insatsen hos Bet365, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Hammarby +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, fredag 30/9
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 37%
X: 28%
2: 38%
Över 2,5 mål: 57%
Under 2,5 mål: 45%