6 juli 2017 Prishtina IFK Norrköping

Speltips, Helsingborg – IFK Norrköping 18/9: Botten möter toppen

Botten möter toppen i Allsvenskan.  Ett för tillfället uruselt Helsingborg ska försöka sätta stopp för titeljagande IFK Norrköping. Om de lyckas? Nja…

Fem förluster efter varandra och endast en vinst på de 13 senaste – det är Henrik Larssons Helsingborgs facit. Detta har också inneburit att de droppat ner till kvalplatsen med ett avstånd på hela fem pinnar upp till säker mark – dock med en match mindre spelad än konkurrenterna runtom, närmast i tabellen.

Det är imponerande hur IFK Norrköping klarat av att hålla nivån uppe, alla spelartappen och förlusten av tränaren Janne Andersson till trots. De strider med Malmö om titeln, en pinne skiljer lagen åt just nu, och inte en enda av de 16 senaste seriematcherna har förlorats; 11 vinster och fem kryss.

Raka tvåan spelas

Tredjejumbon mot tvåan – rejäl skillnad. Denna skillnad tror vi också kommer visas i den här enskilda matchen.

Vi har varit inne på det förut; Helsingborgs högstanivå är fantastisk, men den nås sällan och nu är alltså hela fem förlustmatcher uppradade. Henrik Larssons mannar saknar allt som kan liknas med ett självförtroende. Förra veckan föll man med 0-2 borta mot Östersund.

Att nu lyckas med att stjäla poäng från titeljagande Norrköping? Nja.

IFK är fantastiskt bra just nu. Förra veckan krossades J-Södra med 5-1 efter en suverän första halvlek och man presterar såväl hemma- som borta. Det är motståndarna som ska anpassa deras matchplan mot IFK och inte vice versa.

Plus de skadeproblem IFK är drabbade av, har man dessutom Kalle Holmberg sjuk. Truppen är dock bred och det är en av de stora orsakerna till att nivån kunnat hållas uppe.

För tillfället är IFK Norrköping ett självspelande piano och de ska ha alla möjligheter att kamma hem tre pinnar till den glödande titelfajten.

Den raka tvåan, Norrköping att vinna, spelas till 1,96 x smeten hos Redbet, som ni läsare hos oss får en unik välkomstbonus hos – på 2 000 kronor!

Speltips:

Speltips: Norrköping att vinna, rak tvåa
Odds: 1,96 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (UNIK: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 18/9
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Parameters:

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 25%
X: 26%
2: 51%
Över 2,5 mål: 59%
Under 2,5 mål: 43%