24 april 2018 Helsingborg AFC Eskilstuna speltips Superettan

Speltips, Helsingborg – Östersund 18/5: Var hamnar pinnarna?

Det vankas allsvensk fotboll i Skåne, på Olympia. Formstarkt möter formstarkt i Helsingborg och Östersund, men vi har inte speciellt svårt att välja sida när spelbolagen dukar ut oddsen så jämnt över 1X2-marknaden.

Sjuan mot åttan. Två lag som behöver kamma in tre pinnar om de ska haka på toppen nu när serien börjar dras isär. Ett vägval?

Måste också sägas att det var och i viss mån fortfarande är två av seriens mest oförutsägbara parter. Helsingborg – en klubb som är ekonomiskt sårbar – hade det oerhört svårt i inledningen av säsongen; så pass att tränaren Henrik Larsson ifrågasatte huruvida han är rätt man för jobbet. Nu? Treorna radas upp på löpande band.

Undertecknad var en av de som inte föll för hajpen runt Östersund inför spelåret – men hittills har de faktiskt presterat över förväntan; spelar alltid en positiv fotboll och står alltså i mittenskiktet av tabellen. Godkänt såvida bottenstriden kan undvikas. Svårt att sia var man ska landa.

Efter HIF:s mardrömsstart var jag snabb ut med att sätta in dem i bottenfacket direkt – något som eventuellt kommer få ätas upp. Skåningarna har faktiskt sett solida ut på senare tid och det offensiva spelarkapitalet är vasst; Linus Hallenius och Jordan Larssons samarbete klickar fint.

ÖFK vinner inte

Visst ska Helsingborg ses med toppchans att kamma fullt här? Undertecknad har i alla fall svårt att se dem kamma noll.

Östersund är i finfin form. De har plockat två raka vinster, båda på hemmaplan, mot Kalmar respektive Blåvitt – 1-0 samt 2-0. Stabila prestationer.

Men visst är det framförallt hemma på Jämtkraft Arenas plastmatta som pinnarna ska trilla in? Eller ja, på plats överhuvudtaget. Hittills har den allsvenska debutanten endast spelat en fajt på naturgräs, vilken förvisso vanns, men det var mot den urusla tabelljumbon Falkenberg. Helt annorlunda uppgift nu.

Så – hemmastarkt mot bortasvagt?

Johan Mårtensson är indisponibel för värden. En bra allsvensk spelare, men han ska kunna ersättas. Gästerna ser ut att få klara sig utan Fouad Bachirou, vilket är ett betydande avbräck.

Helsingborg spelas med försäkringen att få pengarna tillbaka vid oavgjort till 1,73 x insatsen hos Redbet.

Speltips:

Speltips: Helsingborg dnb (pengarna tillbaka vid oavgjort)
Odds: 1,73 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, onsdag 18/5
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 41%
X: 29%
2: 32%
Över 2,5 mål: 51%
Under 2,5 mål: 51%