HJK IFK Göteborg 4 augusti 2016

Speltips, HJK – IFK Göteborg 4/8: Efter fiaskot – kan Blåvitt vända?

Blåvitt är illa ute i Europa League-kvalet efter den miserabla hemmaprestationen mot finska HJK och ska nu försöka vända siffrorna, på Sonera Stadium. Vi satsar våra polletter på ett 1X2-tecken!

Som klara, klara favoriter var det Blåvitt klev in i det här dubbelmötet, men efter förlusten på hemmaplan är rollerna ombytta. Stort bollinnehav till trots; defensiven var uppenbart sårbar, trots offensiva avbräck för HJK, och förlustsiffrorna skrevs 1-2 på Gamla Ullevi – ett fiasko utan dess like.

På pappret är ändå svensk fotboll flera snäpp bättre än finsk dito, men HJK är sedan flera år tillbaka dominanter i landet medan Blåvitt tillsammans med flera andra konkurrenter fajtas uppe i den allsvenska toppen år efter år.

Blåvitt klara favoriter

Nu måste Blåvitt vinna det här, och minst två mål måste det bli framåt. Om de ska kunna lyckas med det? Givetvis!

Det ska trots allt skilja flera nivåer mellan dessa parter och i match nummer ett skulle undertecknad ändå vilja påstå att det till större del var IFK som gjorde HJK bra – inte tvärtom.

Och frånvaroproblemen är alltjämt intakta för finnarna. De kommer till spel utan deras japanska stjärna, Atomu Tanaka, som stod för ett mål och en assist på Gamla Ullevi, med en skada. Avbräck deluxe. Även Lum Rexhepi, avstängd, saknas och vi ställer frågetecken för Taye Taiwo och Nnamdi Oduamadi – båda två av de mest betydelsefulla pjäserna.

Extrema truppbekymmer, med andra ord…

Gästerna vilade bland andra Tobias Hysén senast och även om det finns viss risk för trötta ben bland en del spelare, borde Blåvitt kunna samla kraft till att åtminstone vinna – om det räcker till avancemang eller ej, det låter vi stå osagt.

Den raka tvåan spelas till 2,38 x insatsen hos William Hill.

Speltips:

Speltips: IFK Göteborg vinner, rak tvåa
Odds: 2,38 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, torsdag 4/8
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 31%
X: 29%
2: 42%
Över 2,5 mål: 51%
Under 2,5 mål: 53%