Speltips, Huesca – Girona 8/9: Vi skruvar upp nivån

Spelbloggare Publicerat: 7 September 2016

Den andra rundan i Copa del Rey ska avslutas under torsdagen. Huesca och Girona mäter musklerna mot varandra redan 19:00, på Estadio El Alcoraz. Vi har målat upp en klar matchbild och investerar i ett 1X2-tecken. 

Efter den andra rundan, då brukar det hetta till på allvar. Torsdagens schema bjuder på tre matcher – de sista i just denna runda – och det blir denna match som inleder kvällspartajet.

Både Huesca och Girona huserar i den spanska andradivisionen, Segunda División, men är ändå i olika världar. Gästerna har varit nära att studsa upp i seriesystemet flera spelår i följd, fallit på mållinjen i playoffet, och har förstås siktet inställt på att ta klivet nu istället.

Huesca, då? Efter en stark återhämtning i slutet av det förra spelåret, överlevde de till slut med rätt god marginal i serien. Man ska inte viftas bort som en kandidat för bottenstriden och lär på sin höjd landa i mittenskiktet av tabellen.

Med andra ord; lite toppen mot botten-känsla över den här fajten.

Krysset närmast till hands

Och som vi ofta nämner, bäddar det ofta för täta matcher när bortalaget är den snäppet vassare parten – vilket alltså är fallet här. Slutsats? Plockat krysstecken!

Det här har alla möjligheter att bli en tät historia, inte bara för att skillnaden mellan parterna borde neutraliseras av det faktum att Huesca står som värd. De är också ett av de mest defensivt orienterade lagen i serien – det? – och balansen kommer säkerligen luta över än mer i och med sommarens offensiva tapp av stjärnan Fran Merida.

Genomgående tajta matcher har det också blivit för Huesca. De två inledande i serien slutade oavgjorda och nu senast föll man med knappa 0-1 borta över starka Real Zaragoza.

Gästerna spelar en mer offensivt orienterad fotboll och har istället varit inblandade i öppnare och mer målrika historier. Vi tror dock att Huesca ska kunna neutralisera ett Girona som i egenskap av bortalag inte kan kliva på alltför hårt framåt.

0-0/1-1?

Oavgjort, rakt kryss, spelas till 3,10 x insatsen hos Bwin, som ni får 250 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt kryss
Odds: 3,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 8/9
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: