1 oktober 2016 Hull City Chelsea

Speltips, Hull City – Chelsea 1/10: Goda målmöjligheter

Defensivt har Chelsea sett rejält skakiga ut under spelåret och när ett möjligen naivt Hull City besöks på KCOM Stadium talar mer eller mindre allt för – mål. Oddssättarna instämmer inte i den analysen och det lämnar oss stort spelvärde.

Från att ha haft en närmast sensationell känsla runt klubben, har Hull fallit ihop och tituleras som en av de starkaste kandidaterna till att trilla ur Premier League. Truppen är exceptionellt tunn, vilket var en snackis under våren och sommaren – något som lär bli mer och mer problematiskt desto längre säsongen lider.

Nykomlingen inledde dock Premier League på bästa möjliga sätt med två raka vinster – mot Swansea och mästarna Leicester. Därefter har lyckan varit mindre, också i takt med att spelschemat blivit tuffare. Senast åkte man på en rejäl smäll; en förnedrande 1-5-torsk över Liverpool. Allt som allt är dock sju poäng på sex matcher acceptabelt.

Chelsea, då? De ska förstås vara med och slåss om topplatserna, även det känns som att det saknas en nivå för att utmana om titeln på allvar. Men Champions League-biljetterna? Absolut. Det finns det såväl potential till som att det krävs av en storklubb som dem.

Bättre kunde det dock ha startat för de blå från London. Rejält svajigt spel har bäddat för att ”bara” tio pinnar kammats in och nu senast, borta mot lokal- tillika toppkonkurrenten Arsenal, blev det en klar 0-3-torsk. Illa, illa.

Målpolletter – in!

Nja, Hull imponerar inte. Taktiskt får man inte till det och de har spelat lite av vad som kan tituleras som en – naiv fotboll. Att de försöker åstadkomma mer än materialet håller för, vilket i sin tur bäddat för rejäla käftsmällar.

På hemmaplan lär Hull knappast vara någon slagpåse i år – och här ska de ses med alla möjligheter att hitta nätet. De tenderar, som nämnt, att spela rätt framåtlutat även om materialet inte håller för det i varje fall.

Hull har också förmått att såra bättre motståndare i Premier League, fastän det inte alltid räckt till poäng eller ens att vara i närheten av det… Några exempel; 1-5-förlust mot Liverpool, 1-4 mot Arenal, men också 2-1-vinst över Leicester ska nämnas. Bara en match har lämnats mållös detta spelår.

Och nu är det mer eller mindre hönsgård i Chelseas försvarslinje. Målen släpps in på löpande band; tre senast mot Arsenal, men även mot mindre namnstarkt motstånd har man fallit ihop. Nu saknas, förutom Kurt Zouma, även kaptenen tillika mittbacksklippan John Terry i backlinjen.

Offensivt avbräck för Hull i Ahmed El Mohamady, men det finns annan kraft framåt.

BLGM – ja spelas till dubbelt betalt hos Bethard, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här! Spelbart ner till 1,90x.

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 1/10
TV:  Viasat Sport Premium (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 13%
X: 21%
2: 66%
Över 2,5 mål: 57%
Under 2,5 mål: 47%