Speltips, Hull City – Leicester City 13/8: PL-premiären är här!

Spelbloggare Publicerat: 11 August 2016

Som vi väntat! Startskottet för Premier League 2016/17 tas 13:30, lördag, och de som ska fäktas om de tre pinnarna är nykomlingen Hull City och fjolårssensationen Leicester City. Vi satsar på att dubbla polletterna…

Sensation, det är nästan inte tillräckligt starkt uttryckt. Leicester var, på de flesta håll och kanter, tippade tvärsist i tabellen, som jumbo och med störst risk att trilla ner i Championship inför det förra spelåret. Istället? Hela kalaset kammades hem på ett fenomenalt sätt – i vad som titulerats vara den största skrällen i toppfotbollens moderna tid.

Nu återstår det att se; var Leicester en fluga eller är de uppe i toppen för att stanna?

Värden för matchen är Hull City, som vi alltså återigen välkomnar till finrummet. Via playoff, där Derby och Sheffield Wednesday städades undan, nådde de hit – men allt är långtifrån frid och fröjd i klubben. Tränaren Steve Bruce, som med bravur ledde laget i fjol, har lämnat efter att inte ha kommit överens med ledningen. Bland annat ska det handla om att han inte fått värva de spelare han vill, eller ja; till och med överhuvudtaget.

Skadeproblem råder också i Hull; Moses Obubajo samt kapten Michael Dawson – två av lagets och försvarslinjens viktigaste spelare – saknas. Gästerna har Robert Huth avstängd, men i övrigt är situationen oproblematisk.

Risk för oddsras

Här höjer undertecknad ett varningens finger för ett eventuellt oddsras på spelen till Leicesters favör – det skulle inte förvåna om den raka tvåan var nere och snuddade vid 1,80-1,85 vid avspark, till skillnad från de 2,04 x insatsen som erbjuds nu.

Nu tenderar nykomlingar att kunna sticka upp och skrälla en hel del i början av säsongerna, men som Hulls uppladdning varit känns det inte speciellt sannolikt, i relation till oddsen.

Den tunna truppen kommer bli ett problem framöver, mer än vad det är nu, men visst saknas det även lite spets? Tveksamt om Hull är PL-material, om de håller sig flytande ovanför strecket. Att Obubajo samt Dawson saknas ökar förstås inte möjligheterna till en skräll heller.

Leicester har visat att de fortfarande håller hög klass och det var med en hel del oflyt som Community Shield-finalen mot Manchester United förlorades förra veckan. I min bok håller de, utan tvekan, för den övre tabellhalvan och eventuellt också för att fajtas om Europabiljetterna.

Den raka tvåan spelas till 2,04 x insatsen hos Nordicbet, som ni via oss får en unik bonus hos – på 1 000 + 400 kronor!

Speltips:

Speltips: Leicester vinner, rak tvåa
Odds: 2,04 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 + 400 kr bonus)
Spelstopp: 13:30, lördag 13/8
TV:  Viasat Sport Premium (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: