Speltips, IFK Göteborg – Djurgården 9/5: Målskyttespelet synas till 4,50

Spelbloggare Publicerat: 8 May 2016

Storstadsklubbarna Blåvitt och Djurgården brukar bjuda på jämna tillställningar och när de drabbar samman på Gamla Ullevi faller vårt val av spelobjekt på en viss målskytt.

Var har vi Blåvitt? Titelaspiranten öppnade spelåret fint – vann och höll nollan i de två inledande fajterna, dock utan att briljera. Därefter radades fyra vinstfria matcher upp. Två oavgjorda, en förlust och matchen mot Malmö som stod 0-0 när den bröts vilket resulterade i en skrivbordsförlust 0-3. Men nu senast krossades Gefle med tennissiffrorna 6-2 – på bortaplan.

Detta betyder alltså att elva pinnar spelats in, och med det är man placerade på elfteplatsen. Gästerna från huvudstaden, femma, är en pinne ovanför – så det är fortfarande helt tätt och öppet. Ett par bra resultat och Blåvitt kan skapa kontrakt med toppen, precis som ett par förluster kan innebära att resten drar ifrån.

Blåränderna ledde efter de tre inledande matcherna, vilka alla vanns, Allsvenskan, men förlorade dessförinnan tre efter varandra. Precis som sina motståndare hittade man dock tillbaka senast när Östersund plockades ner med tre mål mot noll utan större bekymmer för exakt en vecka sedan.

Lite ovisst med andra ord; formstatusen hos lagen.

Öppna spjäll bakåt

Defensivt har Blåvitt stora bekymmer. De var under första 45 extremt illa ute mot Gefle, släppte också in två baljor. De har släppt in nio mål på de fyra senaste matcherna som spelats klart. Öppna spjäll bakåt, medan det framåt inte finns mycket att anmärka på.

Borde öppna upp för ett DIF, som i sina bästa stunder, kan bjuda på fint anfallsspel. Ibland tenderar man dock att bli låsta, men som Blåvitts försvar uppträtt borde målmöjligheterna ses som stora.

Gästerna saknar deras kapten tillika defensiva städare på mittfältet, Kevin Walker. Tunt med alternativ, men det är, som nämnt, framförallt inte anfallsspelet som påverkas av det. Blåvitt – de saknar försvarsklipporna Mattias Bjärsmyr samt Hjalmar Jónsson. Även yttermitten Sören Rieks utgår.

Anfallaren Mathias Ranégie har ett förflutet i Blåvitt och stod för en av sina bättre – bästa? – prestation  mot Östersund i den blårandiga tröjan senast och blev även målskytt då. Får man bara fart på honom, då har man en av seriens bästa anfallare i truppen.

Mot ÖFK hittade Seon-Min Moon, som har ett förflutet där, nätet. Kan Ranégie visa att släkten är värst han också? En typisk sådan match där han kan steppa upp rejält, speciellt nu när formen verkar smyga inpå.

På det är Ranégie en potentiell straffskytt…

Mathias Ranégie målskytt ”anytime” spelas till smakrika 4,50 x polletterna. Platsen är Unibet.

Speltips:

Speltips: Mathias Ranégie målskytt “anytime”
Odds: 4,50 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 9/5
TV:  cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: