31 oktober 2016 IFK Göteborg Elfsborg

Speltips, IFK Göteborg – Elfsborg 31/10: Snäll match att vänta?

Formstarkt möter formstarkt i Allsvenskan, fyran IFK Göteborg och femman Elfsborg. Matchen är analyserad och vi finner starkt intresse för ett kortobjekt till 1,80 x såsen.

Om boråsarna skulle vinna den här matchen, så sätter de plötsligt press på just Blåvitt i kampen om fjärdeplatsen, vilken eventuellt – beroende på vinnaren av Svenska Cupen – leder vidare till Europaspel. Annars är den ”matchen i tabellen” avgjord, klappad och klar.

Men allt som allt, visst är det en match båda parter tar rätt lätt på?

Två formstarka parter är det i alla fall som drabbar samman. Blåvitts 1-0-vinst mot AIK följdes upp av en 3-1-dito borta över Sundsvall senast. Haft fin målform sedan en bra tid tillbaka. Lite halvtunt bakåt däremot.

Fem raka matcher utan förlust är uppradade för Elfsborg och tre vinster likaså. Förstörde IFK Norrköpings guldhopp senast, när man vann med 2-1 inför hemmapubliken. Lite samma visa som för motståndarna här; stor leverans framåt, sämre bakåt.

Sören Rieks missar matchen för Blåvitt medan Elfsborg har mer eller mindre hela truppen intakt.

Underspelet testas

Förvisso är det två storklubbar som möter varandra och sådana matcher tenderar att bli lite tuffare ute på planen – men här? Nja, en rätt snäll match borde vara att vänta. Det är i alla fall vad vi tror.

Som nämnt; överdrivet mycket är inte i potten. Minskar risken för att spelarna tappar huvudet, ilsknar till och domare Stefan Johanesson borde inte känna behovet av att sätta ribban. Håller en schysst nivå?

Vi kunde exempelvis se Blåvitt vara ena halvan av en oerhört snäll match förra veckan. Inte ett enda kort kastades upp när man besökte Sundsvall på Norrporten Arena.

I sex av Stefan Johanessons sju senaste dömda matcher har kortlinan blivit underkliven. Statistik som verkligen stärker vår tro på underspelets möjligheter.

Under 4,5 kort spelas till 1,80 x insatsen hos Unibet. Saknar du ett konto hos dem? Öppna ett och erhåll 1 000 kronor i välkomstbonus här!

Speltips:

Speltips: Under 4,5 kort
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 31/10
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 50%
X: 26%
2: 25%
Över 2,5 mål: 62%
Under 2,5 mål: 40%